Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Saldžiai aštrūs vištienos gabalėliai su garnyru
AUTORIUS:
Agnė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Autorius apie receptą: Pietų idėja mamos dienos proga. Pietų idėja mamos dienos proga. Agnė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištos filė
6 vienetai putpelių kiaušinių
0.5 gūželės žiedinių kopūstų
2 stiklinės sojos padažo
50 gramų sūris
3 valgomieji šaukštai krakmolo
2 valgomieji šaukštai medaus
2 valgomieji šaukštai majonezo
2 arbatiniai šaukšteliai sezamo sėklų
0.5 arbatinio šaukštelio ciberžolės
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
Kepimui:
100 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais (kvadratukais, stačiakampiais). Berkite druską, pipirus, ciberžolę. Berkite krakmolą ir gerai išmaišykite. Gabalėliai turėtų apsivelti krakmolu ir tapti sausi.
2.
Įkaitinti keptuvę, supilti aliejų.
3.
Dėti vištienos gabalėlius ir gerai apkepti iš visų pusių. Nepridėkite per daug, jie neturi liestis tarpusavyje. Iškepusius gabalėlius sudėkite į lėkštę, su popieriniu rankšluostuku.
4.
Putpelių kiaušinius išvirkite (nuo užvirimo - 3 minutes). Atvėsinkite ir nulupkite. Perpjaukyte pusiau.
5.
Žiedinį kopūstą apvirkite, kad suminkštėtų (jį galima pakeisti konservuotais žiediniais kopūstais, skonis tikrai nenuvils :)).
6.
Žiedinį kopūstą padalinkite į smulkesnius žiedynus.
7.
Sūrį supjaustykite kubeliais.
8.
Žiedinius kopūstus, kiaušinius, sūrį sumaišykite su druska, pipirais ir majonezu. Galima įdėti krapų, jei mėgstate.
9.
Paskutinis žingsnis: keptuvėje pakepinkite sezamus, pilkite sojų padažą, dėkite medų ir kai viskas ims burbuliuoti sumeskite vštienos gabalėlius, juos maišykite, kad mėsytė apsiveltų sezamų mase.
10.
Į lėkštę dėkite vištienos, ir mišrainės pagardą. Skanaus!

Saldžiai aštrūs vištienos gabalėliai su garnyru

Recepto autorius: Pietų idėja mamos dienos proga. Agnė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Kepimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais (kvadratukais, stačiakampiais). Berkite druską, pipirus, ciberžolę. Berkite krakmolą ir gerai išmaišykite. Gabalėliai turėtų apsivelti krakmolu ir tapti sausi.

  2. Įkaitinti keptuvę, supilti aliejų.

  3. Dėti vištienos gabalėlius ir gerai apkepti iš visų pusių. Nepridėkite per daug, jie neturi liestis tarpusavyje. Iškepusius gabalėlius sudėkite į lėkštę, su popieriniu rankšluostuku.

  4. Putpelių kiaušinius išvirkite (nuo užvirimo - 3 minutes). Atvėsinkite ir nulupkite. Perpjaukyte pusiau.

  5. Žiedinį kopūstą apvirkite, kad suminkštėtų (jį galima pakeisti konservuotais žiediniais kopūstais, skonis tikrai nenuvils :)).

  6. Žiedinį kopūstą padalinkite į smulkesnius žiedynus.

  7. Sūrį supjaustykite kubeliais.

  8. Žiedinius kopūstus, kiaušinius, sūrį sumaišykite su druska, pipirais ir majonezu. Galima įdėti krapų, jei mėgstate.

  9. Paskutinis žingsnis: keptuvėje pakepinkite sezamus, pilkite sojų padažą, dėkite medų ir kai viskas ims burbuliuoti sumeskite vštienos gabalėlius, juos maišykite, kad mėsytė apsiveltų sezamų mase.

  10. Į lėkštę dėkite vištienos, ir mišrainės pagardą. Skanaus!

Receptą atsiuntė Agnė

Komentarai


Daugiau receptų