Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Saldžiarūgščiai kalakutienos šašlykai
AUTORIUS:
Mindaugas
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Kalakutienos šašlykai man - skaniausias vasaros patiekalas, o ypač, jei marinuoti su šviežiu medumi, daržovėmis, žalumynais, apelsinų sultimis, garstyčiomis. Kalakutienos šašlykai man - skaniausias vasaros patiekalas, o ypač, jei marinuoti su šviežiu medumi, daržovėmis, žalumynais, apelsinų sultimis, garstyčiomis. Mindaugas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 kilogramai kalakutienos (be kaulo)
2 vienetai rausvųjų svogūnų
2 vienetai apelsinų
1 vienetas saldžiosios paprikos
4 valgomieji šaukštai citrinų sultys
2 valgomieji šaukštai medaus (šviežio)
2 valgomieji šaukštai garstyčių sėklų
1 valgomasis šaukštas druskos
1 saujelė džiovintų bazilikų (ar šviežių)
1 saujelė čiobrelių (šviežių)
0.5 arbatinio šaukštelio česnakinių pipirų
0.5 arbatinio šaukštelio laurų lapų
1 žiupsnelis ciberžolės
1 žiupsnelis aitriųjų paprikų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti gabaliukais. Jeigu kepsite grotelėse – plokštesniais.
2.
Sumaišyti su druska pipirus, lauro lapelius, garstyčias, bazilikus, čiobrelius, ciberžolę ir aitriąją papriką. Gautą mišinį dar sumaišyti su smulkiai supjaustyta pailga paprika ir juo gerai ištrinti mėsą. Sumaišyti apelsinų ir citrinų sultis su medumi.
3.
Užpilti šiuo tirpalu mėsą ir lengvai pamaišyti. Ant viršaus sudėlioti pjaustytus stambiai svogūnus.
4.
Palaikyti bent 4 val., bet mes laikome ir per naktį. Prieš kepimą nurinkti svogūnus ir kepti grotelėse.

Saldžiarūgščiai kalakutienos šašlykai

Recepto autorius: Kalakutienos šašlykai man - skaniausias vasaros patiekalas, o ypač, jei marinuoti su šviežiu medumi, daržovėmis, žalumynais, apelsinų sultimis, garstyčiomis. Mindaugas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Mėsą supjaustyti gabaliukais. Jeigu kepsite grotelėse – plokštesniais.

  2. Sumaišyti su druska pipirus, lauro lapelius, garstyčias, bazilikus, čiobrelius, ciberžolę ir aitriąją papriką. Gautą mišinį dar sumaišyti su smulkiai supjaustyta pailga paprika ir juo gerai ištrinti mėsą. Sumaišyti apelsinų ir citrinų sultis su medumi.

  3. Užpilti šiuo tirpalu mėsą ir lengvai pamaišyti. Ant viršaus sudėlioti pjaustytus stambiai svogūnus.

  4. Palaikyti bent 4 val., bet mes laikome ir per naktį. Prieš kepimą nurinkti svogūnus ir kepti grotelėse.

Receptą atsiuntė Mindaugas

Komentarai


Daugiau receptų