Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek agurkų
3 valgomieji šaukštai cukraus
1 vienetas peletrūno (šakelė)
1 vienetas krapų (šakelė)
2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
120 mililitrų acto
1 litras vandens
1 valgomasis šaukštas druskos
10 vienetų kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.

Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.

Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.

Komentarai (8)


  • janina 2014-08-03 16:53

    visi prieskoniai dedami pries uzsukant,niekados po du kartus nepilineju,uztenka vieno karto


  • Grazina 2014-07-22 11:34

    Ojoj,vienam litui 120ml acto?ar neperdaug?


  • Grazina 2013-07-25 22:32

    niekada nekaitinu jokiu stiklainu,tiesiog 2kartus uzpilu tuo paciu marinatu.Ir viskas.Zinoma ,pries tai butinai stiklainius isplaunu su soda.


  • marinatas 2011-06-24 15:42

    Labai skanus gavosi,darysim dar daugiau pagal si receptuka.


  • Julija 2010-08-09 21:07

    sakykit o kur gauti to peletruno.visas parduotuves isieskojau,niekur neradau.ar galima jy kuo pakeisti? :nezinau:


  • agurku megeja 2010-08-07 12:22

    patiko. dabar siuo receptu tik ir naudosiu :super: :super: :super:


  • viktorija 2010-08-06 17:07

    Tikrai labai skanus... %-) :-*


  • yoyo 2009-08-15 12:23

    :parselis: :parselis: :parselis: :parselis:


Daugiau receptų