Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Saldžiarūgštė vištiena su kuskusu
AUTORIUS:
Liubaska
INGREDIENTAI:
200 gramų ananasų (konservuoti)
šiek tiek juodųjų pipirų
400 gramų paprikų (konservuota pomidorų sultyse)
200 gramų persikų (konservuoti)
1 vienetas vištos filė (krūtinėlė)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
1 vienetas sviesto (gabaliukas)
šiek tiek kario
100 gramų kuskuso
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos krutinėlę supjaustau kubeliais, pabarstau kariu ir palieku kelioms minutėm.

Į keptuvę sudedu vištieną apkepu, leidžiu išgaruoti skysčiams ir aliejuje apskrusti.

Kai vištiena iškepus, metu kubeliais supjaustytus konservuotus ananasus ir persikus, įpilu ananasų ir persikų sulčių, ne daug, po kelis šaukštus. Troškinu. O tuo metu pjaustau konservuotą pomidorų sultyse papriką. Dedu prie vištienos su vaisiais, ant viršaus druskos, pipirų. Troškinu, maišau ir ragauju.Troškinu apie pusvalandį. Ragauju, nieko netrūksta. Dar kelias minutės palieku pasitroškinti, o tuo metu užverdu vandenį su druską ir šaukšteliu aliejaus. Užvirus vandeniui, išjungiu ugnį. Įberiu kuskuso kruopų, palieku išbrinkti. Vištiena paruošta. Kuskusas išbrinko, įjungiu ugnį, įdedu porą šaukštų sviesto, maišau ir laukiu. Kruopos tapo birios? Taip. Laikas į lėkštes.

Saldžiarūgštė vištiena su kuskusu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištienos krutinėlę supjaustau kubeliais, pabarstau kariu ir palieku kelioms minutėm.

Į keptuvę sudedu vištieną apkepu, leidžiu išgaruoti skysčiams ir aliejuje apskrusti.

Kai vištiena iškepus, metu kubeliais supjaustytus konservuotus ananasus ir persikus, įpilu ananasų ir persikų sulčių, ne daug, po kelis šaukštus. Troškinu. O tuo metu pjaustau konservuotą pomidorų sultyse papriką. Dedu prie vištienos su vaisiais, ant viršaus druskos, pipirų. Troškinu, maišau ir ragauju.Troškinu apie pusvalandį. Ragauju, nieko netrūksta. Dar kelias minutės palieku pasitroškinti, o tuo metu užverdu vandenį su druską ir šaukšteliu aliejaus. Užvirus vandeniui, išjungiu ugnį. Įberiu kuskuso kruopų, palieku išbrinkti. Vištiena paruošta. Kuskusas išbrinko, įjungiu ugnį, įdedu porą šaukštų sviesto, maišau ir laukiu. Kruopos tapo birios? Taip. Laikas į lėkštes.

Receptą atsiuntė Liubaska

Komentarai (2)


  • Lina 2016-03-06 09:41

    Kiek vandens reikia kuskusui brinkti?


  • raime 2010-12-13 15:11

    duodu ir Arturui ir visiems kitiems.Sms 863653762


Daugiau receptų