Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Salierai su smegenėlėmis
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek laurų lapų (lapeliai)
600 gramų salierų
2 vienetai svogūnų
3 valgomieji šaukštai taukų (riebalų)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek citrinos rūgšties
500 gramų kiaulienos smegenų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplauti salierai išverdami pasūdytame vandenyje, nulupami, supjaustomi 0,5 cm storio griežinėliais, apšlakstomi citrinos rūgštimi parūgštintu vandeniu, pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Smegenėlės, 2 val. pamirkytos šaltame vandenyje, nuvalomos (neišėmus iš vandens nulupamos plėvės). Tada sudedamos į verdantį vandenį su lauro lapeliais, pipirais, druska ir verdamos apie 6 min. Vėliau išgriebiamos, susmulkinamos, pavoliojamos miltuose, pakepinamos riebaluose ir sukrečiamos ant apkepintų salierų. Ant viršaus uždedami riebaluose pakepinti svogūnai.

Salierai su smegenėlėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuplauti salierai išverdami pasūdytame vandenyje, nulupami, supjaustomi 0,5 cm storio griežinėliais, apšlakstomi citrinos rūgštimi parūgštintu vandeniu, pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Smegenėlės, 2 val. pamirkytos šaltame vandenyje, nuvalomos (neišėmus iš vandens nulupamos plėvės). Tada sudedamos į verdantį vandenį su lauro lapeliais, pipirais, druska ir verdamos apie 6 min. Vėliau išgriebiamos, susmulkinamos, pavoliojamos miltuose, pakepinamos riebaluose ir sukrečiamos ant apkepintų salierų. Ant viršaus uždedami riebaluose pakepinti svogūnai.

Komentarai (6)


  • Pauliux 2010-12-24 14:29

    man tos valgomos smegeneles, kaip kitaicu restorane jaucio seklides-kiausus valgyti....be, be, be - :bloga: šlykštu %-)


  • vilma 2010-07-19 15:55

    Butinai isbandysiu :mmm: megstu smegeneles,bet jas galima tiesiog pakepinti(as taip manau)o ju pirkt turguje beveik visada buna tik kuo anksciau reikia ten vaziuot.


  • pipi 2010-03-16 13:01

    smegenu yra parduotuvese kartais.


  • (anonimas) 2010-03-16 07:05

    skanu... :-D


  • (anonimas) 2010-02-24 21:16

    kur gaut smegenu???? :-o


  • (anonimas) 2009-02-21 16:57

    Eina peklan, kaip bjauru.... :bloga:


Daugiau receptų