Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Salierų blynai
AUTORIUS:
Eglė
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Tikrai labai skanūs ir be galo paprastai pagaminami blyneliai. To tikrojo vasaros skonio, kuris užburia savo paprastumu ir tuo pačiu puikumu. Tikrai labai skanūs ir be galo paprastai pagaminami blyneliai. To tikrojo vasaros skonio, kuris užburia savo paprastumu ir tuo pačiu puikumu. Eglė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų saliero šaknies (virta)
250 gramų bulvių (virtos)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
1.5 valgomojo šaukšto malti džiūvėsėliai
0.5 valgomojo šaukšto bulvių krakmolas
0.5 arbatinio šaukštelio petražolių (smulkintos)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Salierą nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Taip pat nuplaukite bulves su lupenomis ir išvirkite. Palikite daržoves atvėsti.
2.
Vieną kiaušinį išvirkite kietai. Palikite atvėsti.
3.
Kai atvės išvirti salierai ir bulvės, nulupkite ir sumalkite mėsmale.
4.
Kiaušinį nulupkite ir supjaustykite.
5.
Svogūną susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
6.
Maltas daržoves sumaišykite, sudėkite pakepintą svogūną, smulkintą kietai virtą kiaušinį, suberkite smulkintas petražoles, miltus, krakmolą, supilkite kiaušinio trynį.
7.
Atskirai išplakite kiaušinio baltymą. Sudėkite į daržovių masę. Viską gerai išmaišykite.
8.
Iš gautos masės rankomis formuokite nedidelius paplotėlius - blynelius.
9.
Blynelius apvoliokite džiūvėsėliuose.
10.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Salierų blynai

Recepto autorius: Tikrai labai skanūs ir be galo paprastai pagaminami blyneliai. To tikrojo vasaros skonio, kuris užburia savo paprastumu ir tuo pačiu puikumu. Eglė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Salierą nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Taip pat nuplaukite bulves su lupenomis ir išvirkite. Palikite daržoves atvėsti.

  2. Vieną kiaušinį išvirkite kietai. Palikite atvėsti.

  3. Kai atvės išvirti salierai ir bulvės, nulupkite ir sumalkite mėsmale.

  4. Kiaušinį nulupkite ir supjaustykite.

  5. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.

  6. Maltas daržoves sumaišykite, sudėkite pakepintą svogūną, smulkintą kietai virtą kiaušinį, suberkite smulkintas petražoles, miltus, krakmolą, supilkite kiaušinio trynį.

  7. Atskirai išplakite kiaušinio baltymą. Sudėkite į daržovių masę. Viską gerai išmaišykite.

  8. Iš gautos masės rankomis formuokite nedidelius paplotėlius - blynelius.

  9. Blynelius apvoliokite džiūvėsėliuose.

  10. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Eglė

Komentarai


Daugiau receptų