Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šaltalankių sultys
AUTORIUS:
RM
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
1 kilogramas šaltalankių
šiek tiek vandens
1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šaltalankių vaisiai perrenkami, nuplaunami, užpilami nedideliu kiekiu vandens (1kg uogų 250ml vandens), dedame citrinos rūgšties ir paviriname ant silpnos ugnies, kol suminkštėja (apie 10min). Sultis išspaudžiame sulčiaspaude, jei lieka tirščių, reiktų perkošti per sietelį. Gautos sultys supilamos į indą, dedame cukrų (1l sulčių 0,5 kg cukraus) , ir dar kartą užvirinamos. Užvirinus tuoj pat išpilstome į švarius sausus stiklainius. Sultis naudojant skiesti pagal skonį (~1:10).

Šaltalankių sultys

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Šaltalankių vaisiai perrenkami, nuplaunami, užpilami nedideliu kiekiu vandens (1kg uogų 250ml vandens), dedame citrinos rūgšties ir paviriname ant silpnos ugnies, kol suminkštėja (apie 10min). Sultis išspaudžiame sulčiaspaude, jei lieka tirščių, reiktų perkošti per sietelį. Gautos sultys supilamos į indą, dedame cukrų (1l sulčių 0,5 kg cukraus) , ir dar kartą užvirinamos. Užvirinus tuoj pat išpilstome į švarius sausus stiklainius. Sultis naudojant skiesti pagal skonį (~1:10).

Receptą atsiuntė RM

Komentarai (2)


  • sofija 2011-10-28 23:05

    alfai, tai kas liks iš vitaminų pavirus? :-(


  • alfas 2011-10-18 21:47

    jega, skanu nerealiai, prisirinkau uogu, daba virsim :-)


Daugiau receptų