Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šaltanosiai arba tiesiog virtinukai
AUTORIUS:
Jolanta.M
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas miltai
šiek tiek vandens (karštas)
šiek tiek mėlinių
šiek tiek cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Recepto čia kaip ir nėra ir viskas paprasta.Tešlą darau iš miltų, karšto vandens, žiupsnelio druskos ir šlakelio aliejaus.
2.
Apie 1 kg miltų užpilti karštu vandeniu,tiek, kad susiminkytų minkšta tešla, įpilti aliejaus, viską gerai suminkyti ir padėti tešlą į šalį, kad pailsėtų. Nuplautas mėlynes apiberti cukrumi ir išmaišyti.
3.
Tešlą iškočioti ir išspausti apskritimus, dėti po šaukštą mėlynių ir užspausti kraštelius šakute. Dėti į verdantį vandenį ir virti apie 5 min. nuo užvirimo

Valgyti su grietine ar grietinėle.

Valgant šaltanosius iškyla skanūs ir šilti vaikystės prisiminimai ;)

Šaltanosiai arba tiesiog virtinukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Recepto čia kaip ir nėra ir viskas paprasta.Tešlą darau iš miltų, karšto vandens, žiupsnelio druskos ir šlakelio aliejaus.

  2. Apie 1 kg miltų užpilti karštu vandeniu,tiek, kad susiminkytų minkšta tešla, įpilti aliejaus, viską gerai suminkyti ir padėti tešlą į šalį, kad pailsėtų. Nuplautas mėlynes apiberti cukrumi ir išmaišyti.

  3. Tešlą iškočioti ir išspausti apskritimus, dėti po šaukštą mėlynių ir užspausti kraštelius šakute. Dėti į verdantį vandenį ir virti apie 5 min. nuo užvirimo

    Valgyti su grietine ar grietinėle.

    Valgant šaltanosius iškyla skanūs ir šilti vaikystės prisiminimai ;)

Receptą atsiuntė Jolanta.M

Komentarai


Daugiau receptų