Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šaltibarščiai
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Autorius apie receptą: Tradiciniai šaltibarščiai. Receptas iš mano blogo: www.lithuanianintheusa.com Tradiciniai šaltibarščiai. Receptas iš mano blogo: www.lithuanianintheusa.com Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras kefyro
150 mililitrų pieno
8 vienetai bulvių (virtų su lupenomis)
2 vienetai marinuotų burokėlių (vidutinio dydžio)
2 vienetai agurkų (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
1 sauja svogūnų laiškų (smulkintų)
1 sauja krapų (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į didelį dubenį supilame kefyrą.
2.
Burokėlius supjaustome labai smulkiomis juostelėmis. Sudedame į dubenį su kefyru. Agurkus nulupame, supjaustome labai plonomis, siauromis juostelėmis. Jei agurkai turi dideles sėklytes, tuomet jas išimame. Sudedame į dubenį su kefyru.
3.
Krapus ir svogūnų laiškus sudedame į dubenį su kefyru. Sriubą išmaišome, pagardiname druska pagal skonį. Jei kefyras gana tirštas, tuomet įpilkite pieno. Jei norite tirštų šaltibarščių, pieno pilti nebūtina.
4.
Kiaušinius nulupame, supjaustome į keletą gabalėlių ir prieš patiekiant uždedame ant kiekvieno dubenėlio su šaltibarščiais. Patiekiame su virtomis arba keptomis bulvėmis.

Šaltibarščiai

Recepto autorius: Tradiciniai šaltibarščiai. Receptas iš mano blogo: www.lithuanianintheusa.com Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Į didelį dubenį supilame kefyrą.

  2. Burokėlius supjaustome labai smulkiomis juostelėmis. Sudedame į dubenį su kefyru. Agurkus nulupame, supjaustome labai plonomis, siauromis juostelėmis. Jei agurkai turi dideles sėklytes, tuomet jas išimame. Sudedame į dubenį su kefyru.

  3. Krapus ir svogūnų laiškus sudedame į dubenį su kefyru. Sriubą išmaišome, pagardiname druska pagal skonį. Jei kefyras gana tirštas, tuomet įpilkite pieno. Jei norite tirštų šaltibarščių, pieno pilti nebūtina.

  4. Kiaušinius nulupame, supjaustome į keletą gabalėlių ir prieš patiekiant uždedame ant kiekvieno dubenėlio su šaltibarščiais. Patiekiame su virtomis arba keptomis bulvėmis.

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai (3)


  • Asta 2018-04-12 15:29

    Pieno nepilu niekada ,jei reikia šiek tiek gerai atšaldyto vandens ,o pipirų kvepenčiųjų visada dedu ant burokėlių ir šiek tiek palaikau ,o jau tada užpilu kefyrų ,pipirai duoda labai gerą skonį ;)





  • Fee 2018-04-04 06:43

    Ačiū už normalu recepta retai tokių pasitaiko.


  • Loreta 2018-02-18 13:28

    Svogunu laiskus, krapus, druska inde su saukstu patrinu


Daugiau receptų