Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šaltibarščiai
AUTORIUS:
Liucija
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Autorius apie receptą: Tradiciniai šaltibarščiai. Receptas iš mano blogo: www.lithuanianintheusa.com Tradiciniai šaltibarščiai. Receptas iš mano blogo: www.lithuanianintheusa.com Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras kefyro
150 mililitrų pieno
8 vienetai bulvių (virtų su lupenomis)
2 vienetai marinuotų burokėlių (vidutinio dydžio)
2 vienetai agurkų (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
1 sauja svogūnų laiškų (smulkintų)
1 sauja krapų (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į didelį dubenį supilame kefyrą.
2.
Burokėlius supjaustome labai smulkiomis juostelėmis. Sudedame į dubenį su kefyru. Agurkus nulupame, supjaustome labai plonomis, siauromis juostelėmis. Jei agurkai turi dideles sėklytes, tuomet jas išimame. Sudedame į dubenį su kefyru.
3.
Krapus ir svogūnų laiškus sudedame į dubenį su kefyru. Sriubą išmaišome, pagardiname druska pagal skonį. Jei kefyras gana tirštas, tuomet įpilkite pieno. Jei norite tirštų šaltibarščių, pieno pilti nebūtina.
4.
Kiaušinius nulupame, supjaustome į keletą gabalėlių ir prieš patiekiant uždedame ant kiekvieno dubenėlio su šaltibarščiais. Patiekiame su virtomis arba keptomis bulvėmis.

Šaltibarščiai

Recepto autorius: Tradiciniai šaltibarščiai. Receptas iš mano blogo: www.lithuanianintheusa.com Liucija
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Į didelį dubenį supilame kefyrą.

  2. Burokėlius supjaustome labai smulkiomis juostelėmis. Sudedame į dubenį su kefyru. Agurkus nulupame, supjaustome labai plonomis, siauromis juostelėmis. Jei agurkai turi dideles sėklytes, tuomet jas išimame. Sudedame į dubenį su kefyru.

  3. Krapus ir svogūnų laiškus sudedame į dubenį su kefyru. Sriubą išmaišome, pagardiname druska pagal skonį. Jei kefyras gana tirštas, tuomet įpilkite pieno. Jei norite tirštų šaltibarščių, pieno pilti nebūtina.

  4. Kiaušinius nulupame, supjaustome į keletą gabalėlių ir prieš patiekiant uždedame ant kiekvieno dubenėlio su šaltibarščiais. Patiekiame su virtomis arba keptomis bulvėmis.

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų