Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šaltiena
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 vienetas česnakų (skiltelė)
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
1 vienetas morkų
šiek tiek petražolių
šiek tiek salierų
0.5 vieneto svogūnų
200 gramų kiaulienos (neriebi)
750 gramų kiaulės kojų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kojos nuvalomos, sukapojamos, mėsa nuplaunama, prieskoninės daržovės supjaustomos. Viskas sudedama į puodą, užpilama
vandeniu, suberiami prieskoniai ir verdama ant silpnos ugnies apie 4 val. Vėliau pasūdoma. Išviręs sultinys iškošiamas, nuo kaulų nuimta mėsa smulkiai supjaustoma. Ant dubenėlio dugno išdėstomos virtos morkos, sudedama mėsa ir užpilama sultiniu. Sustingusi šaltiena, nugremžus riebalus, išverčiama į plokščią lėkštę ir puošiama petražolių lapeliais. Prie jos tinka krienai arba actas.

Puikus padažas - vanduo + actas + tarkuotas česnakas. Viskas sumaišoma ir po truputį pilama ant šaltienos valgant.

Šaltiena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kojos nuvalomos, sukapojamos, mėsa nuplaunama, prieskoninės daržovės supjaustomos. Viskas sudedama į puodą, užpilama
vandeniu, suberiami prieskoniai ir verdama ant silpnos ugnies apie 4 val. Vėliau pasūdoma. Išviręs sultinys iškošiamas, nuo kaulų nuimta mėsa smulkiai supjaustoma. Ant dubenėlio dugno išdėstomos virtos morkos, sudedama mėsa ir užpilama sultiniu. Sustingusi šaltiena, nugremžus riebalus, išverčiama į plokščią lėkštę ir puošiama petražolių lapeliais. Prie jos tinka krienai arba actas.

Puikus padažas - vanduo + actas + tarkuotas česnakas. Viskas sumaišoma ir po truputį pilama ant šaltienos valgant.

Komentarai (3)


  • Valia 2017-03-24 09:12

    O pati virei, kada nors saltiena?
    Nezinau tokio recepto, kad saltienai isvirti uztenka dvieju valandu.


  • Tomukas 2012-12-14 13:47

    %-) %-) %-) :super: :super: :super: :-D :-D :-D


  • (anonimas) 2011-11-28 16:26

    :bloga: :bloga: :bloga: :bloga:


  • (anonimas) 2011-10-25 17:23

    :-p :-D :-D %-) ;-) :-(


  • dovile 2011-07-07 19:46

    gal galima receptukaa su vistiena ;-) aciu :super:


  • valius 2010-07-23 11:02

    as darau tokia su vistiena, man skaniau kai pasmulkinu raudona svoguna, liuks buna


Daugiau receptų