Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sausainiai „Šventė“
AUTORIUS:
Valentina
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
180 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
450 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais.
Cukrų išplakame su kiaušiniu ir ištirpintu sviestu.
Po to įmaišome cinamoną.
Į kiaušinio plakinį iš lėto beriame ir maišome miltų mišinį.
Išminkome rankomis.
Palaikome tešlą šaldytuve 1 valandą.
Išėmę iš šaldytuvo tešlą gerai iškočiojame ir su formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius. Jei neturite formelių, galite išspjaustyti su peiliu ar suformuoti rankomis. :)
Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame apie 15 minučių 175° C orkaitėje.
Iškepusius sausainius aptepame cukraus glazūra ir apibarstome cukrumi.

Sausainiai „Šventė“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais.
Cukrų išplakame su kiaušiniu ir ištirpintu sviestu.
Po to įmaišome cinamoną.
Į kiaušinio plakinį iš lėto beriame ir maišome miltų mišinį.
Išminkome rankomis.
Palaikome tešlą šaldytuve 1 valandą.
Išėmę iš šaldytuvo tešlą gerai iškočiojame ir su formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius. Jei neturite formelių, galite išspjaustyti su peiliu ar suformuoti rankomis. :)
Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame apie 15 minučių 175° C orkaitėje.
Iškepusius sausainius aptepame cukraus glazūra ir apibarstome cukrumi.

Receptą atsiuntė Valentina

Komentarai


Daugiau receptų