Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sausainiai „Trapučiai“
AUTORIUS:
Gintarė
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
2 valgomieji šaukštai kakavos
6 vienetai kiaušinių (tryniai, tešlai)
300 gramų kvietinių miltų (tešlai)
6 valgomieji šaukštai grietinėlės
50 gramų sviesto
200 gramų sviesto (tešlai)
6 valgomieji šaukštai grietinės (tešlai)
šiek tiek vaflių (apvoliojimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Sudėti sviestą, grietinę, kiaušinių trynius, gerai išmaišyti, įpilti miltų, kad tešlą būtų galima kočioti. Iškočioti tešlą ir supjaustyti kvadratais ar kita norima forma. Kepti 180° C laipsnių orkaitėje 25-30 minučių. Kol kepa, pasigaminame glaistą: cukrų, grietinėlę, sviestą sudedame į dubenį ir pakaitiname, įdėti 2 šaukštus kakavos. Iškepusius sausainius vilgyti į glaistą ir apvolioti tarkuotuose vafliuose.

Sausainiai „Trapučiai“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sudėti sviestą, grietinę, kiaušinių trynius, gerai išmaišyti, įpilti miltų, kad tešlą būtų galima kočioti. Iškočioti tešlą ir supjaustyti kvadratais ar kita norima forma. Kepti 180° C laipsnių orkaitėje 25-30 minučių. Kol kepa, pasigaminame glaistą: cukrų, grietinėlę, sviestą sudedame į dubenį ir pakaitiname, įdėti 2 šaukštus kakavos. Iškepusius sausainius vilgyti į glaistą ir apvolioti tarkuotuose vafliuose.

Receptą atsiuntė Gintarė

Komentarai (1)


  • gauja 2016-05-05 12:11

    Labai skanu mano gaujai


Daugiau receptų