Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sausainiai „Velykiniai kiaušiniai“
AUTORIUS:
Irina
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
šiek tiek citrinų (glazūra)
75 gramai cukraus pudros
75 gramai krakmolo
150 gramų kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas pieno
150 gramų sviesto
šiek tiek uogienės
5 gramai vanilinio cukraus
šiek tiek citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Suplakti sviestą (kambario temperatūros), vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir citrinų žievelę iki „kremo“ būsenos.

Sudėti miltus, krakmolą, pieną ir suminkykite tešlą.

Iškočiokite tešlą ne labai plonai (~ 5 mm storio).

Išspausti kaušinio formos sausainius. ½ sausainių per viduriuką išspauskite nedidelį apskritimą (ten bus džemas).

Įkaitinkite orkaitę iki 220° C laipsnių ir kepkite Velykų sausainius apie 10 minučių. Atvėsinkite.

Pagaminti citrinos glazūrą – tam, kruopščiai sumaišyti citrinų sultis su cukraus pudra.

Pusę sausainių padenkite citrinos glazūra, o kitus patepkite džemu. Iš 2-ų tokių dalių padaryti „kiaušinį“ (tiesiog ant džemu patepto sausainio padėti citrinos glazūra pateptą sausainį ir nestipriai suspausti, kad priliptų). Viskas paruošta!

SkAnAuS!

Sausainiai „Velykiniai kiaušiniai“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Suplakti sviestą (kambario temperatūros), vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir citrinų žievelę iki „kremo“ būsenos.

Sudėti miltus, krakmolą, pieną ir suminkykite tešlą.

Iškočiokite tešlą ne labai plonai (~ 5 mm storio).

Išspausti kaušinio formos sausainius. ½ sausainių per viduriuką išspauskite nedidelį apskritimą (ten bus džemas).

Įkaitinkite orkaitę iki 220° C laipsnių ir kepkite Velykų sausainius apie 10 minučių. Atvėsinkite.

Pagaminti citrinos glazūrą – tam, kruopščiai sumaišyti citrinų sultis su cukraus pudra.

Pusę sausainių padenkite citrinos glazūra, o kitus patepkite džemu. Iš 2-ų tokių dalių padaryti „kiaušinį“ (tiesiog ant džemu patepto sausainio padėti citrinos glazūra pateptą sausainį ir nestipriai suspausti, kad priliptų). Viskas paruošta!

SkAnAuS!

Receptą atsiuntė Irina

Komentarai (1)


  • egle 2013-03-26 18:20

    VELYKINIAI kiaušiniai yra margučiai marginti kiaušiniai,o ne kiaušinienė


Daugiau receptų