Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sausainių tortas „Vėžlys“
AUTORIUS:
Janina
INGREDIENTAI:
3.5 stiklinės cukraus
2 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai)
1 arbatinis šaukštelis sojos
6 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis acto
500 mililitrų kefyro
500 mililitrų grietinėlės
100 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išplakame kiaušinius su 2 stiklinėmis cukraus.
Įmaišome acte nugesintą sodą, suberiame miltus ir išmaišome iki vientisos masės.
Gautą tešlą šaukštu pilame ant riebalais pateptos kepimo skardos ir formuojame apvalius sausainius.
Kepame apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptus sausainius atvėsiname.
Pertepimo kremui jogurtą ir išplakame su kefyru, 1 stikline cukraus bei vaniliniu cukrumi.
Iš sausainių, vis perliejant jogurto bei kefyro kremu, dėliojame vėžlio formą.
Glazūrai ištirpiname puode sviestą, sudedame grietinę, 0,5 stiklinės cukraus, kakavą ir maišant pakaitiname, kol gaunasi vientisa masė.
Gauta šokolado mase aptepame „vėžlį“ ir paliekame per naktį šaltai, kad sustingtų.
Skanaus.

Sausainių tortas „Vėžlys“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išplakame kiaušinius su 2 stiklinėmis cukraus.
Įmaišome acte nugesintą sodą, suberiame miltus ir išmaišome iki vientisos masės.
Gautą tešlą šaukštu pilame ant riebalais pateptos kepimo skardos ir formuojame apvalius sausainius.
Kepame apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptus sausainius atvėsiname.
Pertepimo kremui jogurtą ir išplakame su kefyru, 1 stikline cukraus bei vaniliniu cukrumi.
Iš sausainių, vis perliejant jogurto bei kefyro kremu, dėliojame vėžlio formą.
Glazūrai ištirpiname puode sviestą, sudedame grietinę, 0,5 stiklinės cukraus, kakavą ir maišant pakaitiname, kol gaunasi vientisa masė.
Gauta šokolado mase aptepame „vėžlį“ ir paliekame per naktį šaltai, kad sustingtų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Janina

Komentarai


Daugiau receptų