Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sausainiukai „Vėžliukai“
AUTORIUS:
Marija
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinta)
150 gramų juodojo šokolado
250 gramų sviesto (arba kepinių margarinas)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Labai paprasti sausainiai, kuriems galima suteikti įvairiausią formą.
Ištirpintą sviestą išmaišome su cukrumi, supilame išplaktą kiaušinį, vanilinį cukrų, sodą.
Į gautą masę beriame miltus ir išminkome.
Dalį tešlos atsidedame, o į kitą pusę įmaišome juodojo (80-100 g) šokolado.
Jei turite laiko, tešlą laikykite šaldytuve 1 val.
Po to dar kartą išminkykite ir formuokite vėžliukus.
Tamsi tešla kūnelis, ant viršaus įspaudžiau nedidelį gabaliuką šviesios tešlos. Kojas ir galvą suformavau taip pat iš šviesios tešlos.
Prigaminame tokių vėžliukų iš visos tešlos, sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame apie 10-15 min. 180 C orkaitėje.
Kai sausainiai bus iškepę, likusį šokoladą ištirpinkite ir pabaikite formuoti vėžliuką. ;)

Sausainiukai „Vėžliukai“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Labai paprasti sausainiai, kuriems galima suteikti įvairiausią formą.
Ištirpintą sviestą išmaišome su cukrumi, supilame išplaktą kiaušinį, vanilinį cukrų, sodą.
Į gautą masę beriame miltus ir išminkome.
Dalį tešlos atsidedame, o į kitą pusę įmaišome juodojo (80-100 g) šokolado.
Jei turite laiko, tešlą laikykite šaldytuve 1 val.
Po to dar kartą išminkykite ir formuokite vėžliukus.
Tamsi tešla kūnelis, ant viršaus įspaudžiau nedidelį gabaliuką šviesios tešlos. Kojas ir galvą suformavau taip pat iš šviesios tešlos.
Prigaminame tokių vėžliukų iš visos tešlos, sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame apie 10-15 min. 180 C orkaitėje.
Kai sausainiai bus iškepę, likusį šokoladą ištirpinkite ir pabaikite formuoti vėžliuką. ;)

Receptą atsiuntė Marija

Komentarai


Daugiau receptų