Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sausainukai "Non plus ultra"
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
280 gramų kvietinių miltų
250 gramų sviesto (kambario temperatūros)
šiek tiek vanilinio cukraus
šiek tiek džemo (mėgstamas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Sviestą išsukite su cukrumi (100g), sudėkite trynius, vanilinį cukrų ir miltus. Gerai išmaišykite. Laikykite šaldytuve apie 30 minučių.

2. Dubenyje sumaišykite baltymus su cukrumi (100g), kol išsimaišys. Dubenį dėkite ant garų vonelės ir švelniai maišykite, kol cukrus ištirps.

3. Baltymus gerai išplakite iki standžių putų (apie 10 min.).

4. Tešlą iškočiokite 4 - 5 mm storio ir išspauskite sausainiukus. Dėkite juos į kepimo popieriumi padengtą skardą.

5. Pripildykite konditerinį maišelį baltymų mase ir po truputį išspauskite po ant kiekvieno sausainio.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 150°C temperatūros. Kai įdėsite sausainius kepti, temperatūrą sumažinkite iki 120°C. Po 12 minučių temperatūra sumažinkite iki 85°C ir kepkite 10 - 12 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite pilnai atvėsti.

7. Suklijuokite sausainukus po du ir sutepkite džemu.

Sausainukai "Non plus ultra"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Sviestą išsukite su cukrumi (100g), sudėkite trynius, vanilinį cukrų ir miltus. Gerai išmaišykite. Laikykite šaldytuve apie 30 minučių.

2. Dubenyje sumaišykite baltymus su cukrumi (100g), kol išsimaišys. Dubenį dėkite ant garų vonelės ir švelniai maišykite, kol cukrus ištirps.

3. Baltymus gerai išplakite iki standžių putų (apie 10 min.).

4. Tešlą iškočiokite 4 - 5 mm storio ir išspauskite sausainiukus. Dėkite juos į kepimo popieriumi padengtą skardą.

5. Pripildykite konditerinį maišelį baltymų mase ir po truputį išspauskite po ant kiekvieno sausainio.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 150°C temperatūros. Kai įdėsite sausainius kepti, temperatūrą sumažinkite iki 120°C. Po 12 minučių temperatūra sumažinkite iki 85°C ir kepkite 10 - 12 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite pilnai atvėsti.

7. Suklijuokite sausainukus po du ir sutepkite džemu.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai


Daugiau receptų