Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sausainukai su cinamonu
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
150 gramų sviesto
70 gramų cukraus pudros
40 gramų krakmolo
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 vienetas kiaušinių (trynys)
200 gramų kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
Pabarstymui:
3 valgomieji šaukštai cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
75 gramai lazdyno reišutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Tešla:i kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberti krakmolą, cinamoną, trynį ir išmaišyti. Išsijoti miltus su kepimo milteliais. Paminkyti, kol tešla taps graži ir glotni. Padalinti ją į 4 dalis ir iš kiekvienos suformuoti 2 - 3 cm skersmens dešrelę. Įvynioti į maistinę plėvelę. Dėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Tuo tarpu, gana smulkiai sukapoti riešutus (pabarstukams), sumaišyti juos su cukrumi ir cinamonu. Lengvai šakute paplakti baltymą. Išimti dešreles iš šaldymo kameros ir supjaustyti maždaug 3 mm storio monetėlėmis. Sausainiukus aptepti kiaušinio baltymu, tada baltymuotą puse merkti į riešutų -cukraus mišinį. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 180°C orkaitėje apie 10 minučių.

Skanaus!

Sausainukai su cinamonu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Tešlai: Aptepimui: Pabarstymui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešla:i kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberti krakmolą, cinamoną, trynį ir išmaišyti. Išsijoti miltus su kepimo milteliais. Paminkyti, kol tešla taps graži ir glotni. Padalinti ją į 4 dalis ir iš kiekvienos suformuoti 2 - 3 cm skersmens dešrelę. Įvynioti į maistinę plėvelę. Dėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Tuo tarpu, gana smulkiai sukapoti riešutus (pabarstukams), sumaišyti juos su cukrumi ir cinamonu. Lengvai šakute paplakti baltymą. Išimti dešreles iš šaldymo kameros ir supjaustyti maždaug 3 mm storio monetėlėmis. Sausainiukus aptepti kiaušinio baltymu, tada baltymuotą puse merkti į riešutų -cukraus mišinį. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 180°C orkaitėje apie 10 minučių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų