Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Savos kūrybos avižiniai sausainukai
AUTORIUS:
Zita
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 stiklinės avižinių dribsnių
2 stiklinės kokosų (drožlės)
1 stiklinė miltai
1 arbatinis šaukštelis cinamono
150 sviesto
2 valgomieji šaukštai medaus
1 stiklinė cukraus ((nepilna))
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį supilti avižinius dribsnius, kokoso drožles, miltus ir cinamoną, sumaišyti.
2.
Kitame dubenyje ištirpinti sviestą, sumaišyti jį su medumi, kad šiltas medų patirbdytų. Supilti cukrų ir kiaušinius.Išmaišyit,kol virsta vienalyte mase.
3.
Gautą skystąją masę pilti ant sauso (avižiniai dribsniai, kokosas, miltai, cinamonas) mišinio. Išmaišyti.
4.
Į kepimo skardą kloti kepimo popierių. Iš gautos masės formuoti rutuliukus norimo dydžio, į viduriuką galima įdėti raziną, jeigu mėgstate, dėti į kepimo skardą. Rutuliukus truputi suploti šakute. Kepti 190°C temp. orkaitėje ar konvekcinėje krosnelėje, kol gražiai paruduos apie 20 minučių. Kai sausainukus imsite iš skardos, jie bus minkštoki, tačiau atvėsdami jie pakietės. Labai tinka prie arbatos, kavos, sveika:):)

Savos kūrybos avižiniai sausainukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį supilti avižinius dribsnius, kokoso drožles, miltus ir cinamoną, sumaišyti.

  2. Kitame dubenyje ištirpinti sviestą, sumaišyti jį su medumi, kad šiltas medų patirbdytų. Supilti cukrų ir kiaušinius.Išmaišyit,kol virsta vienalyte mase.

  3. Gautą skystąją masę pilti ant sauso (avižiniai dribsniai, kokosas, miltai, cinamonas) mišinio. Išmaišyti.

  4. Į kepimo skardą kloti kepimo popierių. Iš gautos masės formuoti rutuliukus norimo dydžio, į viduriuką galima įdėti raziną, jeigu mėgstate, dėti į kepimo skardą. Rutuliukus truputi suploti šakute. Kepti 190°C temp. orkaitėje ar konvekcinėje krosnelėje, kol gražiai paruduos apie 20 minučių. Kai sausainukus imsite iš skardos, jie bus minkštoki, tačiau atvėsdami jie pakietės. Labai tinka prie arbatos, kavos, sveika:):)

Receptą atsiuntė Zita

Komentarai


Daugiau receptų