Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šermukšnių uogienė
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 kilogramas cukraus
1 kilogramas šermukšnių (uogos)
3 stiklinės vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų — pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to karštas vanduo nupilamas, uogos vėl užpilamos šaltu vandeniu ir vėl kaitinama, kol vanduo užverda. Taip pakartojama 3 kartus. Vanduo ištraukia uogų kartumą, nes jame ištirpsta dalis rauginių medžiagų.
Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas, atvėsinamas, juo užpilamos iš vandens išgriebtos uogos ir laikomos apie 24 val. kad prisigertų sirupo. Sekančią dieną uogos su sirupu iš lengvo kaitinamos, kol pradeda virti. Uogienė verdama 10— 15 min., graibant putas. Po to, jei sirupas dar skystas, uogos išgriebiamos kiauriniu į dubenį, o sirupas dar pavirinamas iki norimo tirštumo ir karštas užpilamas ant uogų. Indas kelis kartus sukrečiamas, kad uogos vienodžiau plūduriuotų sirupe, tuomet supilama į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.

Šermukšnių uogienė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų — pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to karštas vanduo nupilamas, uogos vėl užpilamos šaltu vandeniu ir vėl kaitinama, kol vanduo užverda. Taip pakartojama 3 kartus. Vanduo ištraukia uogų kartumą, nes jame ištirpsta dalis rauginių medžiagų.
Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas, atvėsinamas, juo užpilamos iš vandens išgriebtos uogos ir laikomos apie 24 val. kad prisigertų sirupo. Sekančią dieną uogos su sirupu iš lengvo kaitinamos, kol pradeda virti. Uogienė verdama 10— 15 min., graibant putas. Po to, jei sirupas dar skystas, uogos išgriebiamos kiauriniu į dubenį, o sirupas dar pavirinamas iki norimo tirštumo ir karštas užpilamas ant uogų. Indas kelis kartus sukrečiamas, kad uogos vienodžiau plūduriuotų sirupe, tuomet supilama į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.

Komentarai (8)


  • migle 2010-10-22 19:53

    Nuostabu! :super: as sito recepto ir jieskojau!(nereikes drauges prasyti knistis mamos knyguose :-D ). Valgydavau su varskes suriu prie kavos, bet viriau senokai. issikrausciau i kita sali, atsirado galimybe,tai butinai vel virsiu. jau tada skaicius buvau, kad sermuksniuose gausu vitamino C ir rekomenduojama kaip anti onkologine priemone..ir kas turi skrandzio maza rugstinguma.O man tai dar ir tas vaizdas stiklainyje zaviai atrodo- "oranzinis gintaras" pavadinciau. :-)


  • Kriste 2010-09-19 16:20

    tiesa pasakius, dar neviriau sermuksniu uogienes, bet esu ragavusi ir ji, patikekite, buvo puiki. Nemaniau, kad toks paprastas receptas...Beje, onkologiniams ligoniams reiketu apie sermuksnius pasidometi.....


  • kumucia 2010-08-06 09:35

    Aš šią uogienę verdu daug metų, tik dar dedu kriaušių. Gaunasi puiki arbata užpylus karštu vandeniu, o truputį praskiedus - padažas keptai vištienai, labai gyrė ragavę :)


  • desru megejas 2010-07-06 20:14

    o kam ji reikalinga parduotuvese? darau virs 10 metu panasiai ir nebegu ieskot su E priedais :-D


  • Lima 2009-05-29 22:50

    ar kartais nepainiojat su saltalankiu uogiene? nes sermuksniu uogienes neteko dar matyt parduotuvese kazkaip..


  • as 2009-05-29 15:07

    man ne tik uogiene, bet is sultys labai skanios, bet ne tos kur pardese buna, o namines :bravo: :soku: :jee: :parselis:


  • anele 2009-01-25 18:22

    :bucinys: :myliu: :-* :soku:


  • anele 2009-01-25 18:21

    labai skani uogiene :-) :super:


Daugiau receptų