Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šernienos kepsnys
AUTORIUS:
Vida
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai aviečių (sultys)
3 vienetai gvazdikėlių
2 vienetai juodųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai juodųjų serbentų (sultys)
1 arbatinis šaukštelis krakmolo
1 vienetas svogūnų
125 gramai kiaulės lašinių
1 vienetas juodos duonos (plutelė)
1 stiklinė raudonojo vyno
šiek tiek druskos
250 gramų sviesto
1 stiklinė sultinio
4 vienetai kadagio uogų
5 kilogramai šernienos (kumpis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska ir prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių.
Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir apibarstoma prieskoniais.
Kepamas 2—2,5 valandos 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis.
Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta.
Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas.
Padažas pasūdomas, supilamos aviečių bei serbentų sultys ir šiuo padažu užpilamas kepsnys.
Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę ir atskirai paduodamas likęs padažas.
Skanaus.

Šernienos kepsnys

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska ir prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių.
Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir apibarstoma prieskoniais.
Kepamas 2—2,5 valandos 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis.
Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta.
Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas.
Padažas pasūdomas, supilamos aviečių bei serbentų sultys ir šiuo padažu užpilamas kepsnys.
Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę ir atskirai paduodamas likęs padažas.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vida

Komentarai (2)


  • kepsnys 2010-11-22 09:45

    neparašytas padažo gaminimo procesas. Ar čia palikta vietos daryt savo nuožiūra, ar visgi yra konkretus gaminimo būdas. Ir kiba tas SKYSTIS NUO KEPIMO ir yra PADAŽAS? Ir dar. Kumpio oda? Kokia pas šerna kumpio oda? Jei kailis lupamas iš kart :-D Įdomu kaip išmust visą kumpį %-) ir kaip. Apdaužyt šiek tiek galima, bet...koks rezultatas?
    Žodžiu jei aprašinėjate receptą neskubėkite, viską apgalvokite. Būt labai įdomu.


  • mgm 2010-10-12 20:52

    Technologijos tai nesamone :taip:


Daugiau receptų