Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šernienos šašlykas
AUTORIUS:
Greta
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų (marinatui)
5 česnakų (marinatui)
2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų pipirų (malti, marinatui)
6 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos, marinatui)
2 stiklinės raudonojo vyno (nesaldus, marinatui)
6 arbatiniai šaukšteliai druskos (marinatui)
6 valgomieji šaukštai aliejaus (marinatui)
2 kilogramai šernienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viskas paprasta: mėsytę supjaustome norimo dydžio gabaliukais, inde sumaišome vyną [arba kitą pasirinktą rūgštų skystį], aliejų, susmulkintas česnako skilteles, taip pat skiltelėmis supjaustytą apelsiną, petražoles, druską ir pipiriukus. Mėsytę užpilame marinatu ir paliekame kelioms dienoms. [Aš marinavau apie 2 paras]
Na, o po tų kelių dienų veriame ant iešmų ir kepame. Pagal galimybes: ant laužo, šašlykinėje, galų gale orkaitėje – svarbiausia idėja ir gerai praleistas laikas. Skanaus ;)

Šernienos šašlykas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Viskas paprasta: mėsytę supjaustome norimo dydžio gabaliukais, inde sumaišome vyną [arba kitą pasirinktą rūgštų skystį], aliejų, susmulkintas česnako skilteles, taip pat skiltelėmis supjaustytą apelsiną, petražoles, druską ir pipiriukus. Mėsytę užpilame marinatu ir paliekame kelioms dienoms. [Aš marinavau apie 2 paras]
Na, o po tų kelių dienų veriame ant iešmų ir kepame. Pagal galimybes: ant laužo, šašlykinėje, galų gale orkaitėje – svarbiausia idėja ir gerai praleistas laikas. Skanaus ;)

Receptą atsiuntė Greta

Komentarai (6)


  • Jurka 2015-02-18 15:00

    trichinelės nežūsta nei verdamos, nei troškinamos. Jei tyrimo rezultatai teigiami, jos valgyti negalima ir išimčių nėra. Man šernienos šašlykas- pats skaniausias!


  • tam kur zino kaip 2013-11-09 06:20

    pirma pasigooglink. kiekvienas sernas tiriamas. beje galima vienodai susirgti tiek kiaule valgant tiek serniena. jei mesa sveika kaip tu ta trihenelioze susirgsi? :-D


  • ass 2013-06-22 13:45

    atrodo skaniai ir receptas nesudetingas,bet is kur tos sernienos gauti,kaip norisi paragauti jetau:)))mmm


  • Greta 2012-06-13 07:42

    pries gamintan reikia istirti ir jokios rizikos cia nera :) neturi ka paarasyti, tai geriau isvis nerasyk


  • :) 2012-06-12 14:53

    jergau margau :) trichinelioze tai parazitine kiauliu ir laukiniu gyvunu (šernu) liga, taigi, kiekviena paskersta kiaule ar nusautas sernas yra tiriamas trichineliozes tyrimu, jei aptinkama mesoje trichinu, mesa yra utilizuojama, ji nebenaudojama maistui, tai apsikresti pavojaus nera. p.s o sernienos saslykas labai skanus :super:


  • Zino kaip 2012-06-07 14:35

    negalima gaminti sernienos saslyko, nes sernienoje gali buti trichinelioze, o TIK verdama ir troskinama serniena nera pavojinga. Trichinelioze - nepagydoma %-) .pasigooglinkit


Daugiau receptų