Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šeštadieninis orkaitėje keptas kumpis
AUTORIUS:
Silvija
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas kiaulienos ( kumpis arba šoninė )
1 saujelė prieskonių ( (itališkos žoleleles: raudonėliai, bazilikai, mairūnai, rozmarinai, dašiai, čiobreliai, šalavijai))
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirai
šiek tiek krapų
1 litras sulčių ((obuolių))
2 valgomieji šaukštai majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mėsą įtrinti druska ir pipirais. Kai turi riebaliukų, keliose vietose padaryti įpjovas. Tada ją užpilti obuolių sultimis, jos turi mėsą apsemti. Palikti marinuotis šaldytuve per naktį. Ryte obuolių sultis nupilti.
2.
Sumaišyti majonezą su prieskoninėmis žolelėmis ir šiuo mišiniu aptepti mėsą. Palikti šaldytuve pasimarinuoti, kol bus skutamos bulvės ir pjaustomos daržovės. Geriausia bent valandai.
3.
Išsimarinavusią mėsą suvynioti į foliją.
4.
Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 1 val. Tada foliją praverti ir dar pakepti 10-15 min, kad mėsytė apskrustų .
Patiekti su bulvėmis, apibarsčius jas krapais. Skanaus.

Šeštadieninis orkaitėje keptas kumpis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Mėsą įtrinti druska ir pipirais. Kai turi riebaliukų, keliose vietose padaryti įpjovas. Tada ją užpilti obuolių sultimis, jos turi mėsą apsemti. Palikti marinuotis šaldytuve per naktį. Ryte obuolių sultis nupilti.

  2. Sumaišyti majonezą su prieskoninėmis žolelėmis ir šiuo mišiniu aptepti mėsą. Palikti šaldytuve pasimarinuoti, kol bus skutamos bulvės ir pjaustomos daržovės. Geriausia bent valandai.

  3. Išsimarinavusią mėsą suvynioti į foliją.

  4. Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 1 val. Tada foliją praverti ir dar pakepti 10-15 min, kad mėsytė apskrustų .
    Patiekti su bulvėmis, apibarsčius jas krapais. Skanaus.

Receptą atsiuntė Silvija

Komentarai


Daugiau receptų