Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sezamo saldainukai
AUTORIUS:
Jolanta
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
0.5 stiklinės cukraus (rudasis)
0.5 arbatinio šaukštelio imbierų (maltas)
0.5 stiklinės medaus
2 stiklinės sezamo sėklų
2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų (juodosios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pasiruošti du kepimo popieriaus lapus (rekomenduoja sutepti juos sviestu, bet aš to nedariau). Sausoje keptuvėje pakepinti sezamo sėklas iki švelniai paruduos (atsargiai, greitai sudega jei nemaišot). Jei naudojamos ir juodos sezamo sėklos, jas geriau pakepinti atskirai. Išėmus sėklas, toje pačioje keptuvėje kaitinti visus likusius ingredientus. Kai užvirs, maišant kaitinti dar 2 minutes. Nuimti nuo karščio ir įmaišyti sezamo sėklas. Masę išpilti ant kepimo popieriaus, uždengti antru kepimo popieriaus lapu ir kočėlu plonai iškočioti. Leisti truputį atvėsti ir nuimti kepimo popierių. Dideliu peiliu supjaustyti norimos formos saldainiais ir leisti pilnai atvėsti.

Sezamo saldainukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pasiruošti du kepimo popieriaus lapus (rekomenduoja sutepti juos sviestu, bet aš to nedariau). Sausoje keptuvėje pakepinti sezamo sėklas iki švelniai paruduos (atsargiai, greitai sudega jei nemaišot). Jei naudojamos ir juodos sezamo sėklos, jas geriau pakepinti atskirai. Išėmus sėklas, toje pačioje keptuvėje kaitinti visus likusius ingredientus. Kai užvirs, maišant kaitinti dar 2 minutes. Nuimti nuo karščio ir įmaišyti sezamo sėklas. Masę išpilti ant kepimo popieriaus, uždengti antru kepimo popieriaus lapu ir kočėlu plonai iškočioti. Leisti truputį atvėsti ir nuimti kepimo popierių. Dideliu peiliu supjaustyti norimos formos saldainiais ir leisti pilnai atvėsti.

Receptą atsiuntė Jolanta
Gairės: Desertai

Komentarai


Daugiau receptų