Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sicilietiškai kepta vištiena
AUTORIUS:
Marija
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
100 gramų alyvuogių
3 vienetai apelsinų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai laurų lapų
3 vienetai rozmarino (šakelė)
2 vienetai svogūnų
1.2 kilogramo vištiena
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
100 mililitrų baltojo vyno (desertinis)
šiek tiek druskos
1 vienetas čili pipirų (džiovinta ankštis)
2 valgomieji šaukštai džemo (apelsininis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Išplautą, nusausintą vištą supjaustyti gabalais ir ištrinti druska bei prieskoniais.
Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais.
Čili pipirą susmulkinti arba sumalti.
Įkaitinti keptuvėje aliejų ir apkepinti jame vištos gabalus. Mėsą ištraukti ir likusiuose riebaluose patroškinti svogūnus su prieskoniniais žalumynais, 3 apelsinų sultimis ir vynu. Vėliau sudėti čili, alyvuoges ir džemą.
Kai troškinys suburbuliuos, sudėti mėsą, uždengti ir troškinti ant silpnos ugnies 40 min.

Sicilietiškai kepta vištiena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išplautą, nusausintą vištą supjaustyti gabalais ir ištrinti druska bei prieskoniais.
Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais.
Čili pipirą susmulkinti arba sumalti.
Įkaitinti keptuvėje aliejų ir apkepinti jame vištos gabalus. Mėsą ištraukti ir likusiuose riebaluose patroškinti svogūnus su prieskoniniais žalumynais, 3 apelsinų sultimis ir vynu. Vėliau sudėti čili, alyvuoges ir džemą.
Kai troškinys suburbuliuos, sudėti mėsą, uždengti ir troškinti ant silpnos ugnies 40 min.

Receptą atsiuntė Marija

Komentarai


Daugiau receptų