Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sicilietiškas bulvių apkepas
AUTORIUS:
Julija
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
2 česnakų
3 vienetai kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (padažui)
šiek tiek džiūvesėlių
150 mililitrų pieno
300 mililitrų vandens (padažui)
150 gramų parmezano sūrio
25 gramai sviesto
25 gramai sviesto (padažui)
3 valgomieji šaukštai grietinės (padažui)
šiek tiek prieskonių
200 gramų kumpio (arba rūkyta šoninė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves išvirkite ir sutrinkite košę. Įmaišykite sviestą, prieskonių, pieną.
Kumpį ar šoninę supjaustykite kubeliais ir taip pat įmaišykite į bulvių košę.
Puikiai tinka žalumynai. Pagardinkite košę sutrintu česnaku, sutarkuotu sūriu. Įmaišau ir apie 1-2 šaukštus miltų.
Šią masę sudėti į kepimo formą. Kepti apie 30-40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Padažui: ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus, vandenį ir grietinę, pagardinkite prieskoniais.
Skanaus :)

Sicilietiškas bulvių apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Bulves išvirkite ir sutrinkite košę. Įmaišykite sviestą, prieskonių, pieną.
Kumpį ar šoninę supjaustykite kubeliais ir taip pat įmaišykite į bulvių košę.
Puikiai tinka žalumynai. Pagardinkite košę sutrintu česnaku, sutarkuotu sūriu. Įmaišau ir apie 1-2 šaukštus miltų.
Šią masę sudėti į kepimo formą. Kepti apie 30-40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Padažui: ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus, vandenį ir grietinę, pagardinkite prieskoniais.
Skanaus :)

Receptą atsiuntė Julija

Komentarai (9)


  • sigita 2015-11-06 17:26

    o kur dziuveseliai ir kiausiniai?


  • bb 2015-08-26 07:48

    kam to vandens tie, ar užsigerti?


  • Jolita 2015-08-23 16:45

    Gavosi kepta kose, ne apkepas, subyrejo...


  • Karimas 2015-08-23 12:58

    Kiausiniai dedami pries grudant bulves i vientisa mase. Dziuveselius barstyti tik ant virsaus (1 valg. saukstas) pries dedant i orkaite!


  • Chm 2015-01-15 21:43

    O gal ir be sviesto (ant viršaus).


  • Chm 2015-01-15 21:40

    Spėju, kiaušinius tiesiog įmaišyti į košę. O džiūvėsėliais apibarstyti viršų ir užpilti tirpintu sviestu, panašiai, kaip prancūziškuose gratin.


  • (anonimas) 2013-09-21 15:27

    Kada dziuveseliai,kiausiniai dedasi ,nes ju neidejau tai man skysta kose gavosi:)


  • weru 2013-06-06 21:41

    ...ir džiūvėsėlius? :-p


  • weru 2013-06-06 21:39

    Kur ir kada dėti kiaušinius??? %-)


Daugiau receptų