Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Silkė su morkomis, riešutais ir džiovinomis slyvomis
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Autorius apie receptą: Labai paprastas ir greitas receptukas, nereikalaujantis daug pastangų ir laiko. Graikinius riešutus galite keisti bet kokiais kitais mėgstamais riešutais ar naudoti kelių Labai paprastas ir greitas receptukas, nereikalaujantis daug pastangų ir laiko. Graikinius riešutus galite keisti bet kokiais kitais mėgstamais riešutais ar naudoti kelių riešutų mišinį. Vietoj džiovintų slyvų galite naudoti razinas, spanguoles ar kitas mėgstamas džiovintas uogas ar vaisius. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
3 vienetai silkių filė (su aliejumi)
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 sauja graikinių riešutų (kapotų)
1 sauja džiovintų slyvų (smulkintų)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
1 žiupsnelis džiovintų petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kapotus riešutus ir susmulkintas slyvas užpilame karštu vandeniu ir paliekame ~20 min.
2.
Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame morkas, kepame ~5 min ant vidutinės ugnies.
3.
Svogūną susmulkiname, sudedame į keptuvę kartu su morkomis. Viską sumaišome ir kepiname, kol svogūnas ir morkos suminkštėja. Tuomet įdedame nupiltus riešutus ir slyvas, pagardiname pipirais, druska, džiovintomis petražolėmis ir dar pakepiname vis pamaišant ~5-7 min. Paliekame atvėsti.
4.
Morkų pagardą dedame į serviravimo lėštę, ant viršaus dedame silkės gabalėlius. Galima silkės gabalėlius uždėti paprastai supjausčius arba susukti ir sutvirtinti dantų krapštuku (aš patiekiau susuktus ir dar į vidų įdėjau marinuoto agurkėlio juostelių).

Silkė su morkomis, riešutais ir džiovinomis slyvomis

Recepto autorius: Labai paprastas ir greitas receptukas, nereikalaujantis daug pastangų ir laiko. Graikinius riešutus galite keisti bet kokiais kitais mėgstamais riešutais ar naudoti kelių ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kapotus riešutus ir susmulkintas slyvas užpilame karštu vandeniu ir paliekame ~20 min.

  2. Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame morkas, kepame ~5 min ant vidutinės ugnies.

  3. Svogūną susmulkiname, sudedame į keptuvę kartu su morkomis. Viską sumaišome ir kepiname, kol svogūnas ir morkos suminkštėja. Tuomet įdedame nupiltus riešutus ir slyvas, pagardiname pipirais, druska, džiovintomis petražolėmis ir dar pakepiname vis pamaišant ~5-7 min. Paliekame atvėsti.

  4. Morkų pagardą dedame į serviravimo lėštę, ant viršaus dedame silkės gabalėlius. Galima silkės gabalėlius uždėti paprastai supjausčius arba susukti ir sutvirtinti dantų krapštuku (aš patiekiau susuktus ir dar į vidų įdėjau marinuoto agurkėlio juostelių).

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų