Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šimtalapis
AUTORIUS:
Rima
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 mililitrų pieno
500 gramų miltai
20 gramų šlapių mielių
500 gramų sviesto
300 gramų cukraus
300 gramų aguonų
1 vienetas kiaušinių
3 valgomieji šaukštai medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš pieno, miltų (dėti tiek, kad tešla būtų minkoma), mielių ir kiaušinio užminkyti tešlą.
Padalinti į 4 dalis.
Iškočioti labai ploną lakštą, ištepti lydytu sviestu, pabarstyti cukrumi ir ant viršaus dėti kitą iškočiotą lakštą.
Taip sudėti visus keturis.
Ant paskutinio dar uždėti maltų aguonų, skanintų medumi.
2.
Susukti ir kepti iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
Skanauti po 12 valandų, reikia, kad pastovėtų.

Šimtalapis

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Iš pieno, miltų (dėti tiek, kad tešla būtų minkoma), mielių ir kiaušinio užminkyti tešlą.
    Padalinti į 4 dalis.
    Iškočioti labai ploną lakštą, ištepti lydytu sviestu, pabarstyti cukrumi ir ant viršaus dėti kitą iškočiotą lakštą.
    Taip sudėti visus keturis.
    Ant paskutinio dar uždėti maltų aguonų, skanintų medumi.

  2. Susukti ir kepti iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
    Skanauti po 12 valandų, reikia, kad pastovėtų.

Receptą atsiuntė Rima

Komentarai (1)


  • ghm 2016-02-25 03:25

    Tai 500 gr sviesto islydzius juo istepti tesla ? Nedaugokai?


Daugiau receptų