Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Skanausias varškės pyragas
AUTORIUS:
Aliona
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Lengvas ir labai purus pyragas, verta išbandyti, lengvai gaminamas. Lengvas ir labai purus pyragas, verta išbandyti, lengvai gaminamas. Aliona
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
6 vienetai kiaušinių
250 gramų kreminės varškės
130 gramų cukraus
100 mililitrų pieno
60 gramų miltai
50 gramų sviesto
2.5 valgomojo šaukšto krakmolo
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis druskos
Papuošimui:
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Atskirkite baltymus nuo trynių.
2.
Dubenį dėkite virš garų puodo, sudėkite sviestą, kreminę varškę ir pieną. Pašildykite, plakdami šluotele, kol sviestas ištirps. Leiskite masei atvėsti.
3.
Tuomet į masę supilkite citrinų sultis ir kiaušinių trynius, įsijokite miltus, krakmolą ir druską. Sumaišykite.
4.
Baltymus išplakite. Po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol susiformuos tvirta puta.
5.
Pamažu įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą ir atsargiai sumaišykite. Nepermaišykite, kad nesukristų.
6.
Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
7.
Kepkite apie 1 valandą ir 10 minučių, kol paviršius taps aukso spalvos. Tuomet išjunkite kaitrą, vos vos praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui pastovėti 10 - 15 minučių.
8.
Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Skanausias varškės pyragas

Recepto autorius: Lengvas ir labai purus pyragas, verta išbandyti, lengvai gaminamas. Aliona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 1
Ingredientai: Papuošimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Atskirkite baltymus nuo trynių.

  2. Dubenį dėkite virš garų puodo, sudėkite sviestą, kreminę varškę ir pieną. Pašildykite, plakdami šluotele, kol sviestas ištirps. Leiskite masei atvėsti.

  3. Tuomet į masę supilkite citrinų sultis ir kiaušinių trynius, įsijokite miltus, krakmolą ir druską. Sumaišykite.

  4. Baltymus išplakite. Po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol susiformuos tvirta puta.

  5. Pamažu įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą ir atsargiai sumaišykite. Nepermaišykite, kad nesukristų.

  6. Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

  7. Kepkite apie 1 valandą ir 10 minučių, kol paviršius taps aukso spalvos. Tuomet išjunkite kaitrą, vos vos praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui pastovėti 10 - 15 minučių.

  8. Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Receptą atsiuntė Aliona

Komentarai (5)


  • Halda 2017-01-24 14:11

    ar tikrai reikia tik 60gr miltu?


  • Tatjana 2016-11-13 17:38

    Skanus, tik nesupratau kada ir kur tą vanilinį cukrų dėti, kuris nurodytas ingredientuose :)


  • Violeta 2016-09-06 09:58

    Labai lengvas ir skanus pyragas :)


  • vita 2016-09-05 09:14

    Niam niam, bandžiau toki pyragas, vertas dėmesio ;)


  • Gintarė 2016-09-05 08:49

    Skanumelis :)


Daugiau receptų