Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Skaniausia višta, kepta orkaitėje
AUTORIUS:
Martyna
INGREDIENTAI:
7 vienetai bulvių
7 skiltelės česnakų
1 valgomasis šaukštas čiobrelių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas kmynų
7 vienetai obuolių
1 vienetas vištiena
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
0.5 arbatinio šaukštelio kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištą paruošiame dieną prieš kepimą: nuplauname, įdedame į puodą ir ruošiame prieskonių mišinį iš druskos, pipirų, kario, čiobrelių, kmynų. Juo įtriname vištą.
Česnakus nuplauname, nulupame ir smulkiai supjaustome, o kai baigiame, šiais gabaliukais apibarstome vištą.
Vištą apipurškiame aliejumi ir aplaistome citrinos sultimis. Uždengiame maistine plėvelė ir dedame į šaldytuvą.
Kitą dieną vištieną dedame į skardą, šalia sudedame nuplautas ir nuluptas bulves, kurias padruskiname ir pabarstome čiobreliais bei apšlakstome aliejumi, o šalia jų - obuolius.
Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1-1,5 val, kol višta apskrus.
Skanaus!

Skaniausia višta, kepta orkaitėje

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištą paruošiame dieną prieš kepimą: nuplauname, įdedame į puodą ir ruošiame prieskonių mišinį iš druskos, pipirų, kario, čiobrelių, kmynų. Juo įtriname vištą.
Česnakus nuplauname, nulupame ir smulkiai supjaustome, o kai baigiame, šiais gabaliukais apibarstome vištą.
Vištą apipurškiame aliejumi ir aplaistome citrinos sultimis. Uždengiame maistine plėvelė ir dedame į šaldytuvą.
Kitą dieną vištieną dedame į skardą, šalia sudedame nuplautas ir nuluptas bulves, kurias padruskiname ir pabarstome čiobreliais bei apšlakstome aliejumi, o šalia jų - obuolius.
Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1-1,5 val, kol višta apskrus.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Martyna

Komentarai (13)


  • Renius 2019-12-15 18:58

    Su tokiu gaminimu tik šunims


  • juokdariai ne kulinarai 2015-01-07 14:04

    mokinkites gamint o ne paprastus visciukus keptus siulykit :DDbet jei vsciuka siulot tai siulykit bet viciuka tabaca ar kanors panasau o cia tai tsss


  • viktorija 2014-12-28 11:24

    Mazai receptu


  • Mantas 2012-06-17 17:22

    Apslakstes vistuke citrinu sultimis dar truputi cukraus pabarstau, arba medaus arbatini sauksteli :)


  • dana 2012-03-03 15:05

    labai neskani vista :bloga: :bloga: :bloga


  • Nerijus 2011-11-13 18:27

    Labai skani vista. Galetumet detaliau paaiskinti kaip elgtis su bulvem, kokio dydzio turetu buti ir ta pati su obuoleis. Kepiau, ir labai patiko. Aciu :)


  • Agne 2011-06-10 13:46

    Noreciau, kad Andrius kada i svecius pakviestu savo vistos paragaut..:)) Matosi neblogas kulinaras :)


  • giedre 2011-05-14 18:11

    o jai puse vistos kaip iskepti tada?


  • DarkSecret 2011-01-30 22:06

    Labai skanus marinatas, mėsytė gaunasi pasakiško skonio, ačiū


  • (anonimas) 2010-12-30 15:59

    :super2: :super: :-) ;-)


Daugiau receptų