Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Skanūs čeburėkai
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užviriname 1,2 stiklinės vandens su šaukšteliu druskos ir dviem šaukštais aliejaus. Kai tik užverda, supilame į vandenį pusę stiklinės miltų ir gerai išsimaišome.Turi gautis tokia kieta tešla, panaši į koldūninę. Paliekame ją apie valandą pastovėti uždengtame dubenyje, po to dar kartą perminkome, kol ji tampa visiškai elastinga. Tešla turi nelipti prie rankų.
Faršą sumaišome su smulkintu svogūnu. Supilame pusę stiklinės kefyro.. Jis turi tokią savybę faršą surišti, o po to, kepimo metu, nuo jo mėsa tampa minkštesnė. Viską, pasūdome, pagardiname druska, prieskoniais,juodaisiais pipirais ir gerai išmaišome.
Tuomet formuojame čeburėkus.
Gilioje keptuvėje storu dugnu įkaitiname aliejų. Kepame tol kol čeburėkai iškeps. Skanaus!

Skanūs čeburėkai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Užviriname 1,2 stiklinės vandens su šaukšteliu druskos ir dviem šaukštais aliejaus. Kai tik užverda, supilame į vandenį pusę stiklinės miltų ir gerai išsimaišome.Turi gautis tokia kieta tešla, panaši į koldūninę. Paliekame ją apie valandą pastovėti uždengtame dubenyje, po to dar kartą perminkome, kol ji tampa visiškai elastinga. Tešla turi nelipti prie rankų.
Faršą sumaišome su smulkintu svogūnu. Supilame pusę stiklinės kefyro.. Jis turi tokią savybę faršą surišti, o po to, kepimo metu, nuo jo mėsa tampa minkštesnė. Viską, pasūdome, pagardiname druska, prieskoniais,juodaisiais pipirais ir gerai išmaišome.
Tuomet formuojame čeburėkus.
Gilioje keptuvėje storu dugnu įkaitiname aliejų. Kepame tol kol čeburėkai iškeps. Skanaus!

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (16)


  • renata 2015-03-15 11:10

    Tai kiek cia cebureku gausis id puses stiklines miltu?


  • Laima 2014-05-26 16:01

    Aciu Joranui 34 uz issamu recepta,senai norejau isbandyt,tik taip aiskiai ir skaniai aprasyta neteko skaityt,jei cia vyro preudonimas - dvigubas pagyrimas :))


  • jo 2014-05-09 23:25

    nusipirkit tesla picai ten miltai , ipili vandens , aliejaus uzminkai ir palieki kad pakiltu tada imi mazus gabalelius kocioji ir darai ceburekus


  • (anonimas) 2013-10-14 14:39

    O 200gr.kiek cia iseitu vandens I stikline neturiu su kuo pamatuoti


  • madam59 2013-07-06 08:37

    Šiandien bandysim pasigamint šventės proga šį nelietuvišką patiekalą :-) ;-)


  • joranas34 2013-02-06 14:57

    Ten į puoda viena karta pilu :-D


  • joranas34 2013-02-06 14:54

    Ziuriu,kad tas receptas tikrai neaiskiai parasytas.Darau taip:pilu i puoda pilu 200gr vandens,uzverdu.Pilam 1sauksteli druskos,2saukstus aliejaus ir puse stiklines miltu,viska isplakame sluotele ir paliekam pastovet kol ataus.Pravesus supilame 3.5 stiklines(200gr) miltu ,1kiausini ir viena sauksta degtines,viska gerai isminkome ir paliekame saldytuve,kol darysim įdara.Imame0.5kg farso,nes tokiam kiekiui teslos tiek ir reikia,smulkiai supjaustome 2svogunus ir supilam puse stiklines kefyro.Viska gerai ismaisome,nepamirstame druskos ir pipiru,skanu su meirunu.Patariu daryt is dvigubos normos,nes tikrai labai skanus gaunasi,jeigu viska darysit kaip parasiau,o degtine pilasi,kad alieju negertu.Viskas dedam į keptuve su aliejum ir kepame,turi gautis grazesni nei nuotraukoje,visi pusleti :super: .Atrodo išsamiai viska paaiskinau.


  • hmmm 2013-02-06 07:57

    nu ta inesa,kas kepa is puses stiklines miltu,pakoreguok recepta ,neklaidink zmoniu,komentaristai teisus


  • zita 2013-02-02 20:19

    Mindaugai vaski ,isiskepk pyraga irgi smagu bus :)
    Labai patiko!!! Pabandykit , gal ir jums patiks!!!!

    PYRAGAS SU KONJAKU ( nesudetingas ir greitas)

    1 stiklinė cukraus,
    2 stiklinės dž. vaisių,
    1 stiklinė vandens,
    sauja riešutų,
    4 kiaušiniai,
    250g sviesto,
    1 citina,
    2 maži litrai konjako!



    Prieš pradedant maišyti tešlą, paragauk konjaką, ar geras!
    Suplak sviestą iki purumo su plakikliu.
    Dar kartą paragauk konjaką - ar tikrai jis aukščiausios kokybės? Tam tikslui
    pripilk jo pilną stiklinę ir išgerk iki dugno (kartojama 2 kartus).
    Įdėk į išplaktą sviestą 2 šaukštus cukraus ir dar kartą paragauk konjaką tuo
    pačiu metodu.
    Įmušk į dubenį 2 kiaušinius ir suberk tuos keistus susiraukšlėjusius
    vaisius.
    Dabar paragauk konjaką nustatydamas jo konsistenciją.
    Išjunk plakiklį.
    Užstrigusius tarp plakiklio stipinų vaisius iškrapštyk su žirklėmis.
    Įmesk citriną į dubenį ir ten pat išspausk riešutus.
    Papildomai įberk cukraus ir apskritai visko, ko tau norisi.
    Ištepk orkaitę riebalais ir pasuk ją 360 laipsnių.
    Išmesk dubenį su tešla pro langą ir pabaik gerti konjaką, nusispjauk į tą
    pyragą ir eikit miegoti!


  • auguste 2013-01-04 14:34

    sveiki, kiek apytiksliai cebureku gaunasi is sio recepto? aciu


Daugiau receptų