Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Skanusis tinginys
AUTORIUS:
Aurika
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai kakavos
400 gramų sausainių
180 gramų sviesto
1 vienetas kondensuoto pieno (indelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sutrupinti sausainius.
Ištirpinti sviestą, suberti kakavą, sudėti kondensuotą pieną ir viską gerai išmaišyti.
Masę supilti ant sausainių ir, išmaišius, suformuoti tinginį.
Palikti, kad sustingtų.
Pjaustyti riekelėmis ir mėgautis.
Skanaus!

Skanusis tinginys

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sutrupinti sausainius.
Ištirpinti sviestą, suberti kakavą, sudėti kondensuotą pieną ir viską gerai išmaišyti.
Masę supilti ant sausainių ir, išmaišius, suformuoti tinginį.
Palikti, kad sustingtų.
Pjaustyti riekelėmis ir mėgautis.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Aurika

Komentarai (16)


  • danute 2019-11-14 17:29

    o aš gaminu smetonisko tinginį apie 50 metu. Jis gaminamas su kiaušiniais, ismokinau sūnų (jam 35 m.) tai sakė kad tokio skonio dar neragaves. Jeigu ką sudomins atsiųsiu receptą


  • Rima 2018-10-31 20:19

    Tiesiog reikia daugiau sausainių ir tikrai pavyks,nereikia jokių miltų :)


  • Jovita 2018-10-24 13:39

    As kitaip darau, istirpinu sviesta kartu su juodu sokoladu 200gramu ir dar idetu zemes riesutu sviesto, supilu kondencuoto pieno dar truputi pakaitinu ant silpnos ugnies maisydama ir viska nupilu ant trintu sausainiu. Beje dar galima ideti ir paciu zemes riesutu isgvaldytu ir trintu. Labai megsta mano draugai. Lengva ir paprasta , tai gali pasidaryti kiekviena seimininke.


  • Audra 2018-02-13 07:34

    Siaip neblogai.reikia daugiau sausainiu.o pagardint galima aguonom,riesutais,razinom.ir sviesto200gr


  • Sandra 2015-04-12 05:54

    Vietoj kakavos dedu juoda sokolada mmm


  • asta 2014-10-15 18:06

    Dar kartais dedu ar riešutų, ar razinų, ar moliūgų sėklų-irgi labai skanu


  • asta 2014-10-15 18:05

    aš dedu 800 g sausainių(skaniausiai-korovka), 200 g sviesto(skaniausia - Ventos), indelį kondensuoto pieno, 3-4 šaukštus kakavos. Sviestą ištirpinti (neužvirinti!), sudėti pieną, kakavą. į šitą masę suversti sausainius, dar šiek tiek pašildyti. tada su bulvių grūstuvu dar pagrūsti ir sudėti į maišelį, paslėgti. Čia mano draugės receptas, man labai patinka


  • Minde 2014-10-15 00:05

    Pridėkite į tirpinama sviesta "Karūna" šokolada su riešutais, iberkite sauja riešutu, bei trputi vaniles ekstrakto. Skonio receptoriai bus lamingesni trigubai :)


  • Reda 2014-05-08 21:08

    kondensuota reikia pakaitinti iki uzvirimo, sviesta istirpinta i ji tada supilti su kakava ir tikrai sustings tada


  • Aiste 2014-05-08 11:45

    Pats skaniausias tinginys yra: 900 g pigiausių Optimos sausainių ( 5 pakeliai)250ml pieno, stiklinė cukraus, 3-4 v.š. kakavos ir 100 g sviesto :) ir jokio kondensuoto pieno :) sutrupini sausainius, viską ištirpini, išmaišai ir liux. Čia jau patentuotas mano


Daugiau receptų