Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Skirmantės skruzdėlynas
AUTORIUS:
Skirmantė
INGREDIENTAI:
9 vienetai kiaušinių (tryniai)
9 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
9 valgomieji šaukštai vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sutepimui:
Dirbtinis ar natūralus medus 0,5 l stiklainio
Cukraus pudra - tiek pat, kiek medaus

Kiaušinių trynius gerai išsukame su vandeniu, druska ir miltais. Miltų galima dėti daugiau, kad suformuotume prie rankų nelimpančią, minkštą tešlą. Ją padaliname į kokius 5 smulkesnius gabalėlius ir kiekvieną iškočiojame iki labai labai plonų lakštų ir šiuos supjaustome pailgomis juostelėmis. Kuo ploniau iškočiosite tešlą ir kuo ji minkštesnė, tuo trapesni gausis lapeliai. Iškočiotus lapelius verdame aliejuje (užtenka kelias sekundes, kol įdedame, apverčiame kitą pusę, kol šiek tiek pagelsta). Medų išsukame su cukraus pudra ir kaitiname kol suskystės, bet neužviriname. Į didelę plačią lėkštę dėliojame lapelius, prieš tai pamerkdami kiekvieną į karštą medų. Jei medus sukietėja, vėl šiek tiek pakaitinkite. Galima valgyti tikriausiai iš karto, aš dažniausiai ruošiu kitai dienai. Išsilaiko ilgai neprarasdamas savo nuostabaus skonio. Skanaus!

Skirmantės skruzdėlynas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sutepimui:
Dirbtinis ar natūralus medus 0,5 l stiklainio
Cukraus pudra - tiek pat, kiek medaus

Kiaušinių trynius gerai išsukame su vandeniu, druska ir miltais. Miltų galima dėti daugiau, kad suformuotume prie rankų nelimpančią, minkštą tešlą. Ją padaliname į kokius 5 smulkesnius gabalėlius ir kiekvieną iškočiojame iki labai labai plonų lakštų ir šiuos supjaustome pailgomis juostelėmis. Kuo ploniau iškočiosite tešlą ir kuo ji minkštesnė, tuo trapesni gausis lapeliai. Iškočiotus lapelius verdame aliejuje (užtenka kelias sekundes, kol įdedame, apverčiame kitą pusę, kol šiek tiek pagelsta). Medų išsukame su cukraus pudra ir kaitiname kol suskystės, bet neužviriname. Į didelę plačią lėkštę dėliojame lapelius, prieš tai pamerkdami kiekvieną į karštą medų. Jei medus sukietėja, vėl šiek tiek pakaitinkite. Galima valgyti tikriausiai iš karto, aš dažniausiai ruošiu kitai dienai. Išsilaiko ilgai neprarasdamas savo nuostabaus skonio. Skanaus!

Receptą atsiuntė Skirmantė

Komentarai (10)


  • Deim 2011-05-05 16:10

    Niam. bet yra paprastesnis receptas.
    Paprasciausiai miltus su vandeniu sumaizai padarai tesla, i6ko2ioji ir kepi riebaluose, ir apipili glajum kokiu nori :) :super:


  • Saulyte 2011-04-15 00:19

    Jus, tikriausiai, net neisivaizduojat, ka reiskia "Skruzdelinas" :-) Juk tai yra rusiskas tortas, kuris yra laaaaaabai skanus. Ir visai nepanasus i si "skruzdelina"...


  • Genute 2010-11-22 16:25

    Atrodo patraukliai,niekada dar nekepiau skrusdelyno,bet kaip tik bus iseigines dienos meginsiu kepti.


  • (anonimas) 2010-07-31 09:36

    :bloga:


  • Skirmantė 2010-07-10 18:28

    Inga, džiugu, kad gaminote ir, svarbiausia, kad gavosi iš pirmo karto ir dar skanus! :))

    Ponia Regina, turbūt Skirmantės turi polinkį saldumynams :)


  • Inga 2010-07-09 23:21

    Pirma karta kepiau skruzdelyna ir butent pagal si recepta. Gavosi - super skanumelis, tiesa labai tik ilgai tas skanumelis pas mus neuzsilaike :-)


  • Regina 2010-06-27 17:35

    skruzdėlynas tikrai puikus, jį labai mėgsta anūkai :-) . Panašų receptą prieš keletą metų davė mano auklėtinė, taip pat Skirmantė ...


  • Regina 2010-06-27 17:35

    skruzdėlynas tikrai puikus, jį labai mėgsta anūkai :-) . Panašų receptą prieš keletą metų davė mano auklėtinė, taip pat Skirmantė ...


  • @[email protected] 2010-06-08 21:24

    Nuostabus skruzdelyna,Skirmante,butinai pasigaminsiu :super:


  • Skirmantė 2010-06-08 00:24

    Nuotraukos nelabai geros kokybės, bet skruzdėlynas tikrai skanus ir lengvai pagaminamas, nors ir ilgokai užtrunka. Iš pateiktų produktų kiekio jis gaunasi dvigubai didesnis, nei nuotraukose :-)


Daugiau receptų