
2 valgomieji šaukštai | cukraus (rudasis) |
6 | česnakų |
1 arbatinis šaukštelis | česnakų (milteliai) |
2 arbatiniai šaukšteliai | juodųjų pipirų (šviežiai malti) |
2 valgomieji šaukštai | kavos (šviežiai malta) |
8 vienetai | morkų |
1 vienetas | svogūnų (raudonieji) |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 kilogramas | kiaulės nugarinės (be kaulų) |
3 arbatiniai šaukšteliai | druskos (košerinė) |
2 valgomieji šaukštai | padažo (pomidorų ir paprikų (aštrus)) |
Nedideliame dubenėlyje sumaišyti kavą, rudąjį cukrų, 2 šaukštelius košerinės druskos, pipirus ir česnako miltelius.
Gautu prieskonių mišiniu gerai įtrinti kiaulienos nugarinę.
Įtrintą nugarinę sudėti į maišelį, sandariai uždaryti ir padėti 2 val. į šaldytuvą.
Išmarinuotą nugarinę išimti iš maišelio ir dėti į aliejumi pateptą kepimo skardą.
Iš šonų sudėti išilgai supjaustytas morkas, česnako skilteles bei skiltelėmis supjaustytą raudonąjį svogūną.
Viską apšlakstyti likusiu aliejumi ir apibarstyti likusiu 1 šaukšteliu košerinės druskos.
Kepti apie 40-50 min.
Įsmeigus į kiaulieną termometrą, jis turėtų rodyti maždaug 75 laipsnius temperatūros - tai reikš, kad kiauliena iškepė.
Iškeptą kiaulieną išimti iš orkaitės, uždengti folija ir palikti maždaug 5-8 min.
Tuomet kiaulienos nugarinę supjaustyti riekelėmis ir patiekti su kartu iškeptomis daržovėmis bei aštriu padažu.
Skanaus.
Skrudinta kiaulienos nugarinė su kava

- Cukrus, rudasis, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakai, 6
- Česnakai, milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Juodieji pipirai, šviežiai malti, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kava, šviežiai malta, 2 valgomieji šaukštai
- Morkos, 8 vienetai
- Svogūnai, raudonieji, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaulienos nugarinė, be kaulų, 1 kilogramas
- Druska, košerinė, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Padažas, pomidorų ir paprikų (aštrus), 2 valgomieji šaukštai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
Nedideliame dubenėlyje sumaišyti kavą, rudąjį cukrų, 2 šaukštelius košerinės druskos, pipirus ir česnako miltelius.
Gautu prieskonių mišiniu gerai įtrinti kiaulienos nugarinę.
Įtrintą nugarinę sudėti į maišelį, sandariai uždaryti ir padėti 2 val. į šaldytuvą.
Išmarinuotą nugarinę išimti iš maišelio ir dėti į aliejumi pateptą kepimo skardą.
Iš šonų sudėti išilgai supjaustytas morkas, česnako skilteles bei skiltelėmis supjaustytą raudonąjį svogūną.
Viską apšlakstyti likusiu aliejumi ir apibarstyti likusiu 1 šaukšteliu košerinės druskos.
Kepti apie 40-50 min.
Įsmeigus į kiaulieną termometrą, jis turėtų rodyti maždaug 75 laipsnius temperatūros - tai reikš, kad kiauliena iškepė.
Iškeptą kiaulieną išimti iš orkaitės, uždengti folija ir palikti maždaug 5-8 min.
Tuomet kiaulienos nugarinę supjaustyti riekelėmis ir patiekti su kartu iškeptomis daržovėmis bei aštriu padažu.
Skanaus.
Komentarai