
Skruzdėlynas
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai | kiaušinių |
šiek tiek | aliejaus ((virimui)) |
0.5 stiklinės | medaus |
200 gramų | miltai |
0.5 stiklinės | cukraus |
šiek tiek | druskos |
2 valgomieji šaukštai | vandens |
šiek tiek | citrinos rūgšties ((pagal skonį)) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakam su druska. Dedam miltus ir suminkom tešlą. Darom mažus rutuliukus: tešlos gabaliuką voliojam ant lentutės ir supjaustom. Kepam aliejuje.
2.
Cukrų, medų ir vandenį virinam, kol sirupo lašas įlašinus į stiklinę su vandeniu neišsileidžia, o sustingęs nugrimsta. Įdedam citrinos rūgšties, išmaišom ir pilam ant rutuliukų ir išmaišom. Rutuliukai turi būti šilti, kad geriau išsimaišytų. Torto formą išklojam kepimo plėvele, supilam rutuliukų masę ir gerai suspaudžiam. Palaikom kelias val., kad gerai atvėstų, išimam iš formos, nuimam plėvelę.
Skruzdėlynas
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Aliejus, (virimui)
- Medus, 0.5 stiklinės
- Miltai, 200 gramų
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Druska
- Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinos rūgštis, (pagal skonį)
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakam su druska. Dedam miltus ir suminkom tešlą. Darom mažus rutuliukus: tešlos gabaliuką voliojam ant lentutės ir supjaustom. Kepam aliejuje.
Cukrų, medų ir vandenį virinam, kol sirupo lašas įlašinus į stiklinę su vandeniu neišsileidžia, o sustingęs nugrimsta. Įdedam citrinos rūgšties, išmaišom ir pilam ant rutuliukų ir išmaišom. Rutuliukai turi būti šilti, kad geriau išsimaišytų. Torto formą išklojam kepimo plėvele, supilam rutuliukų masę ir gerai suspaudžiam. Palaikom kelias val., kad gerai atvėstų, išimam iš formos, nuimam plėvelę.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (4)
O kai mes buvom maži, tai vadinom akmenukų tortu.
Aciu, viskas pavyko. Aciu
Tai vadinasi "korys"
Kai buvom vaikai tai vadino riešutėlių tortu.