Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Skruzdėlynas
AUTORIUS:
Monika
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
5 vienetai kiaušinių
5 valgomieji šaukštai grietinės
700 gramų kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
Kepimui:
500 mililitrų aliejaus
Pertepimui:
1 skardinė kondensuoto pieno (saldus)
1 stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus (rudasis)
Papuošimui:
šiek tiek kokosų (drožlės)
šiek tiek aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Užminkome kietą tešlą. Suvyniojame ją į plėvelę ir paliekame bent 30 min. pailsėti. Galima per naktį laikyti šaldytuve, tik paskui prieš kočiojimą kiek pašildyti kambario temperatūroje.
2.
Stalą patepame aliejumi, imame nedidelį tešlos gabalėlį ir kočiojame, kol ima persišviesti, tuomet supjaustome juostelėmis.
3.
Darbą ypač palengvina silikoninis kilimėlis - tešla nelimpa ir lengvai tempiasi kočiojama.
4.
Įkaitiname aliejuje kepame tešlos juosteles iš abiejų pusių, kol jos pagelsta ir tampa pūslėtos.
5.
Juosteles nusausiname ant popierinio rankšluosčio.
6.
Išsiverdame kremą: kondensuotą pieną sumaišome su cukrumi bei medumi ir paviriname 2 min.
7.
Kraudami tešlos juosteles ir sulaistydami jas kremu, suformuojame kalnelį.
8.
Apibarstome kokoso drožlėmis, aguonomis.

Skruzdėlynas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Tešlai: Kepimui: Pertepimui: Papuošimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Užminkome kietą tešlą. Suvyniojame ją į plėvelę ir paliekame bent 30 min. pailsėti. Galima per naktį laikyti šaldytuve, tik paskui prieš kočiojimą kiek pašildyti kambario temperatūroje.

  2. Stalą patepame aliejumi, imame nedidelį tešlos gabalėlį ir kočiojame, kol ima persišviesti, tuomet supjaustome juostelėmis.

  3. Darbą ypač palengvina silikoninis kilimėlis - tešla nelimpa ir lengvai tempiasi kočiojama.

  4. Įkaitiname aliejuje kepame tešlos juosteles iš abiejų pusių, kol jos pagelsta ir tampa pūslėtos.

  5. Juosteles nusausiname ant popierinio rankšluosčio.

  6. Išsiverdame kremą: kondensuotą pieną sumaišome su cukrumi bei medumi ir paviriname 2 min.

  7. Kraudami tešlos juosteles ir sulaistydami jas kremu, suformuojame kalnelį.

  8. Apibarstome kokoso drožlėmis, aguonomis.

Receptą atsiuntė Monika

Komentarai (2)


  • eugenija 2017-07-13 16:34

    Bandysiu jis man labai patinka


  • lala 2015-04-26 17:13

    padariau labai skanus :)


Daugiau receptų