
1 stiklinė | cukraus |
2 stiklinės | medaus |
5 vienetai | kiaušinių |
6 stiklinės | kvietinių miltų |
40 gramų | aliejaus (+ 2 l (virimui)) |
40 gramų | sviesto |
7 valgomieji šaukštai | grietinės |
1 vienetas | vanilinio cukraus (pakelis, + truputį glajui) |
Tuomet po truputį pilti 40 g aliejaus ir vėl plakti.
Dėti 5 šaukštus grietinės, viską sumaišyti ir po truputį dėti miltus.
Kai masę jau galima minkyti, miltų nebedėti.
Stalą patepti aliejumi ir minkyti tol, kol nebesiklijuos vis patepant aliejumi.
Išminkius gerai „išmušti“, kad susidarytų oro pūslelės.
Pasigamintą tešlą palikti 2 valandas, kad susistovėtų.
Pastovėjusią tešlą kočioti labai plonai, nes storesni lapeliai išvirę buna kietoki, pjaustyti norimo dydžio lapeliais ir virti labai karštuose riebaluose, kol gražiai pagels.
Glajui sudėti į vieną indą medų, cukrų, šiek tiek vanilinio cukraus, 2 šaukštus grietinės bei sviestą ir virti ant mažos ugnies tol, kol įlašinus lašelį glajaus į šalto vandens stiklinę jis nebeišsileis.
Išvirtus lakštus dėti sluoksniais su glajumi ir formuoti bokštą,
vis pabarstant aguonomis ar kitokiai pagardais.
Skanaus
Skruzdėlynas

- Cukrus, 1 stiklinė
- Medus, 2 stiklinės
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 6 stiklinės
- Aliejus, + 2 l (virimui), 40 gramų
- Sviestas, 40 gramų
- Grietinė, 7 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, pakelis, + truputį glajui, 1 vienetas
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Kiaušinius su išplakti su pakeliu vanilinio cukraus, kol masė padidės 3 kartus.
Tuomet po truputį pilti 40 g aliejaus ir vėl plakti.
Dėti 5 šaukštus grietinės, viską sumaišyti ir po truputį dėti miltus.
Kai masę jau galima minkyti, miltų nebedėti.
Stalą patepti aliejumi ir minkyti tol, kol nebesiklijuos vis patepant aliejumi.
Išminkius gerai „išmušti“, kad susidarytų oro pūslelės.
Pasigamintą tešlą palikti 2 valandas, kad susistovėtų.
Pastovėjusią tešlą kočioti labai plonai, nes storesni lapeliai išvirę buna kietoki, pjaustyti norimo dydžio lapeliais ir virti labai karštuose riebaluose, kol gražiai pagels.
Glajui sudėti į vieną indą medų, cukrų, šiek tiek vanilinio cukraus, 2 šaukštus grietinės bei sviestą ir virti ant mažos ugnies tol, kol įlašinus lašelį glajaus į šalto vandens stiklinę jis nebeišsileis.
Išvirtus lakštus dėti sluoksniais su glajumi ir formuoti bokštą,
vis pabarstant aguonomis ar kitokiai pagardais.
Skanaus
Komentarai (47)
Sveiki, ar darote užsakymus, ar pristatome, ir kokia būtų kg. kaina pluošto? Ačiū
Viriau šiadieną patiko .
Galajus link karamelės .
Tik dejau daugidu sviesto 1dalimi ir grietinės 5saukstus vslgomus vietoj 1sauksto
Labai sksnus ,bjauriai nesaldus
I alieju ipilkit degtines siektiek nei putos nei taskysis nei tesla prisigers riebalu.
Ačiu,skanu
O kiausinius deti su baltymu ar tik trynius naudoti?
Cia gal gaunasi kaip karamelinis tas glajus ?
Ideti nulupta bulve,o putoja nuo miltu
Lapus kocioju stala pasitepus aliejum,o ne pasibarscius miltais ir verdant niekas neputoja
aš naudoju tik kiaušinius ir miltus tešlai,labai plonai iškočioju ir verdu,glajus toks pat ir gaunasi labai skanu
Siandien kepiau,gavosi labai skanus, o glajus tobulas