Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Skruzdėlynas - trupiniuotis (nebrangus - krizinis)
AUTORIUS:
Kristina
INGREDIENTAI:
6 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
200 gramų sviesto
šiek tiek razinų (galima dar pjaustytų džiovintų abrikosų, aguonų ir pan.)
šiek tiek kondensuoto pieno (neatidarytas verdamas vandenyje 1 val)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Labai paprasta, greita ir skanu.
Įdedame kondensuoto pieno skardinę į puodą su vandeniu ir verdame apie 40-50 min.
Sumaišius sviestą, pieną bei miltus, tešlą tarkuojame per rupią tarką ir gautus trupinius iškepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje (kepame apie 10 min.).
Iškeptus trupinius sumaišome su razinomis, aguonomis ar kitokiais mėgstamais priedais bei su kondensuotu pienu.
Viską sudedame į formą (ją išklojame plastikiniu maišeliu, bus lengviau išimti), su šaukštu paspaudžiame, kad trupiniai labiau suliptų vienas su kitu ir atvėsiname.
Skanaus.

Skruzdėlynas - trupiniuotis (nebrangus - krizinis)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Labai paprasta, greita ir skanu.
Įdedame kondensuoto pieno skardinę į puodą su vandeniu ir verdame apie 40-50 min.
Sumaišius sviestą, pieną bei miltus, tešlą tarkuojame per rupią tarką ir gautus trupinius iškepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje (kepame apie 10 min.).
Iškeptus trupinius sumaišome su razinomis, aguonomis ar kitokiais mėgstamais priedais bei su kondensuotu pienu.
Viską sudedame į formą (ją išklojame plastikiniu maišeliu, bus lengviau išimti), su šaukštu paspaudžiame, kad trupiniai labiau suliptų vienas su kitu ir atvėsiname.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Kristina

Komentarai (32)


  • irena 2014-11-02 12:04

    Sviesta reikia islydyt?


  • vaida 2014-04-16 12:14

    i tesla arba kond piepa ispauskite citrinos sulciu


  • (anonimas) 2013-10-17 13:36

    o butinai reikia virti kondensuota piena? galima gi rududu nusipirkti, bus pigiau, negu 1,5 val deginti dujas ar elektra :)


  • Karolina 2012-10-05 16:10

    Man sis receptas tikrai patiko :super: darysiu ji tikrai ne karta ir ne du :mmm: :taip:


  • Greta 2012-09-16 19:11

    Laura: taip, uzdaryta kondencuoto pieno indelireikiai istatyti i vandeni, butinai turi apsemti ir virti nuo 1val iki 1,45min. butinai papildydama vandens. Kuo ilgiau virsi tuo bus tirstesnis:)


  • Greta 2012-09-16 19:07

    Nuo pat vaikystes per gimtadienius valgydavome skruzdelyna, ir visiems neabejotinai patigdavo :-) Tik ji darydavom taip: 500g sviesto, 500g grietines, 4 kiausiniu tryniai, 1,5 arb. sauks.sodos ir 1,500g miltu. I sviesta sumusti trynius, soda nugesinus su grietine supilti i isplakta mase,ir uzminkinti su miltais. Is teskos volioti gyvaciukus (mazdaug mazylio pirstelio storio ir supjaustyti mazais gabaliukais ir kepti orkaitej 200temp. kol paruduos.
    KREMAS: 2 virti kondencuoto pieno indeliai (gali buti ir rududu) , 1,5 pakelio sviesto, 1,5 arb. saukst. rugsteles, kvapu ir pagal nora riesutu, razinu, aguonu.. viska su maisyti. Gauta krema su maisyti.
    Po to krema sumaisyti su iskeptais gabaliukais ir gerai suspasuti. Galite is karto lipdyti skrudelyno forma :-)
    p.s. kremui negailekit rugsteles, nes visiems labiausiai patinka kremas, nes jis gaunasi maloniai saldziai rugstas.
    SEKMES :super:


  • Laura 2012-09-12 16:21

    As cia truputi nesupratau ,kaip ten istikruju su tuo kondensuotu pienu :atsiprasau: :atsiprasau: :juokauju: Ji reikia ten supilti i ta vandeni ar tiesiog visa uzdaryta skardine pavirti tiek laiko? :nezinau:


  • čia tikrai 2012-07-30 13:21

    ne skruzdėlynas. Ir nei senoviškas, nei naujoviškas. Čia trupiniuotis. Kepu panašų. Skruzdėlyną - taip pat. Tik aš nevirinu kondensuoto pieno. Atidariusi jo indelį įstatau į vandens vonelę ir pakaitinu tik tiek kol pienas suskystėja - tokį lengviau sumaišyti su trupiniais. Į iškeptus trupinius įberiu porą šaukštų aguonų arba 100 gramų išgliaudytų saulėgražų. Bandžiau ir su sezamo sėklomis. Visi variantai geri. Tiesa, tešlai naudoju ne pieną, o 200 g indelį greitinės ir dar kuliu 1 kiaušinį...


  • laima 2012-07-09 10:24

    visai nesvarbus tas pavadinimas,skruzdelynas ar trupiniuotis,o kad trupiniai kepami orkaiteje-puiki mintis tiems,kas nemegsta aliejuje virtu gaminiu,juk cia skonio reikalas,tik recepta idejusi taip ir neatsake i kazkieno klausima,kaip ta sviesta su miltais maisyt,issukta ar tirpyta?


  • dalia 2012-06-01 15:22

    tikrai pigu,bet nesupratau,ar sviesta reikia istirpinti?ar netirpinta issukti?


Daugiau receptų