Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Skumbrė pievagrybių padaže
AUTORIUS:
Karolina
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių (smulkintos)
1 vienetas kiaušinių (trynys)
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
2 vienetai skumbrių
50 mililitrų baltojo vyno
150 gramų pievagrybių
2 valgomieji šaukštai grietinėlės
2 valgomieji šaukštai sūris (tarkuotas)
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Skumbrė nuvaloma, pasūdoma ir apšlakstoma citrinos sultimis.
Keptuvėje ištirpinama pakankamai sviesto ir jame iš abiejų pusių apkepinama žuvis.
Po to ji sudedama į pašildytą indą ir pastatoma į šiltą vietą.
Į keptuvėje likusius riebalus įberiama miltų, įpilama truputį vandens, supilama grietinėlė bei baltas vynas.
Užpilas pagardinamas druska, pipirais, citrinos sultimis, kiaušinio tryniu, gerai išmaišomas su tarkuotu sūriu ir užpilamas ant žuvies.
Žuvis patiekiama su svieste ištroškintais pievagrybiais, apibarstyta smulkintomis petražolėmis.
Skanaus.

Skumbrė pievagrybių padaže

  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Skumbrė nuvaloma, pasūdoma ir apšlakstoma citrinos sultimis.
Keptuvėje ištirpinama pakankamai sviesto ir jame iš abiejų pusių apkepinama žuvis.
Po to ji sudedama į pašildytą indą ir pastatoma į šiltą vietą.
Į keptuvėje likusius riebalus įberiama miltų, įpilama truputį vandens, supilama grietinėlė bei baltas vynas.
Užpilas pagardinamas druska, pipirais, citrinos sultimis, kiaušinio tryniu, gerai išmaišomas su tarkuotu sūriu ir užpilamas ant žuvies.
Žuvis patiekiama su svieste ištroškintais pievagrybiais, apibarstyta smulkintomis petražolėmis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Karolina

Komentarai (7)


  • Elinga 2016-01-04 17:15

    Padažas nepatiko, siūlyčiau į jį nedėt sūrio, o skumbrė su kepintais pievagrybiais tikrai skanu :)


  • tomas 2012-06-13 18:43

    Atsiprasau apkepinama ar iskepama


  • Asta 2012-04-02 13:08

    turėkit bent kiek supratimo ir fantazijos pačios, neparašyta ir kad kramtyt reikia valgant ar ir nežinosit kaip valgyt? gaspadinės...


  • Patricija 2012-02-06 16:06

    O būtina vyno dėt? :-(


  • Dovile 2011-08-30 17:16

    beje kur balata vyna pilt? o kur dar grietinele det? :-?


  • Dovile 2011-08-30 17:12

    Kazkaip man cia viskas neaisku...ka ta zuvis ciela is abieju pusiu apkepi ir fvsio? uzpili tuo padazu ir jau valgai???? :-(


  • Rimvydas 2010-07-23 16:29

    patikekit labai skanu siulau isbandyti :-D
    :juokauju:


Daugiau receptų