Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sliuoksniuotos tešlos pynė su obuoliais
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Koks ruduo be obuolių! Bent jau aš rudens neįsivaizduoju be obuolių. O kai senelis ketino išmesti lauk gerus obuoliukus, privalėjau juos priglausti ir kažkam juos panaudoti. O Koks ruduo be obuolių! Bent jau aš rudens neįsivaizduoju be obuolių. O kai senelis ketino išmesti lauk gerus obuoliukus, privalėjau juos priglausti ir kažkam juos panaudoti. O pavyko tiesiog pasakiško skonio pynutės. (...daugiau) Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų sluoksniuotos tešlos (naudojau mielinę)
4 vienetai obuolių
100 gramų cukraus
20 gramų sviesto
1 valgomasis šaukštas citrinos sultys
1 valgomasis šaukštas maltas cinamonas
1 valgomasis šaukštas malto kardamono
1 valgomasis šaukštas malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nulupti ir padalinti pusiau, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti 2 mm storio skiltelėmis. Jas pašlakstyti citrinų sultimis.
2.
Tešlą dėti ant kepimo popieriaus. Kraštinės dalis supjaustyti 2 cm pločio įstrižomis juostelėmis. Ant vidurinės tešlos dalies užberti po šaukštelį cukraus, dviem stulpeliais, vieną ant kito, sudėti obuolių skilteles.
3.
Pakaitomis lenkti po vieną juostelę tai iš vieno, tai iš kito šono ant obuoliukų.
4.
Perkelti pyragus su visu popieriumi ant skardos, ištepti lydytu sviestu, pabarstyti cukrumi, kardamonu, cinamonu ir muskatu ir šauti į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 25 min, kol gražiai parus.

Sliuoksniuotos tešlos pynė su obuoliais

Recepto autorius: Koks ruduo be obuolių! Bent jau aš rudens neįsivaizduoju be obuolių. O kai senelis ketino išmesti lauk gerus obuoliukus, privalėjau juos priglausti ir kažkam juos panaudoti. O ( ...daugiau ) Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius nulupti ir padalinti pusiau, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti 2 mm storio skiltelėmis. Jas pašlakstyti citrinų sultimis.

  2. Tešlą dėti ant kepimo popieriaus. Kraštinės dalis supjaustyti 2 cm pločio įstrižomis juostelėmis. Ant vidurinės tešlos dalies užberti po šaukštelį cukraus, dviem stulpeliais, vieną ant kito, sudėti obuolių skilteles.

  3. Pakaitomis lenkti po vieną juostelę tai iš vieno, tai iš kito šono ant obuoliukų.

  4. Perkelti pyragus su visu popieriumi ant skardos, ištepti lydytu sviestu, pabarstyti cukrumi, kardamonu, cinamonu ir muskatu ir šauti į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 25 min, kol gražiai parus.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų