Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sluoksniotos tešlos pyragas su grybais
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas morkų
šiek tiek petražolių
1 vienetas porų
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
200 gramų pievagrybių
šiek tiek vandens (aptepimui)
šiek tiek druskos
500 gramų tešlos (šaldytos sluoksniuotos bemielės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grybus supjaustyti skiltelėmis, porą - griežinėliais,morką sutarkuoti stambia tarka, petražoles smulkiai sukapoti. Pakepinti porus, morkas ir grybus aliejuje, kol išgaruos skystis. Tuomet sudėti petražoles, pagardinti druska ir pipirais, išmaišyti ir gautą įdarą atvėsinti. Atšildytą sluoksniuotą tešlą išlankstyti. Išilgai lapo per vidurį sudėti įdarą ir tešlos kraštus patepti vandeniu, sulankstyti užklodami įdarą. Dėti tešlos sujungimo pusę žemyn į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir aptepti vandeniu. Kepti įkaitintoje iki 210 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-35 minutes, kol pyragas gražiai pagels.

Sluoksniotos tešlos pyragas su grybais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Grybus supjaustyti skiltelėmis, porą - griežinėliais,morką sutarkuoti stambia tarka, petražoles smulkiai sukapoti. Pakepinti porus, morkas ir grybus aliejuje, kol išgaruos skystis. Tuomet sudėti petražoles, pagardinti druska ir pipirais, išmaišyti ir gautą įdarą atvėsinti. Atšildytą sluoksniuotą tešlą išlankstyti. Išilgai lapo per vidurį sudėti įdarą ir tešlos kraštus patepti vandeniu, sulankstyti užklodami įdarą. Dėti tešlos sujungimo pusę žemyn į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir aptepti vandeniu. Kepti įkaitintoje iki 210 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-35 minutes, kol pyragas gražiai pagels.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (4)


  • as 2010-12-15 13:01

    tai gal zalius grybus sudejai:)


  • DarkSecret 2010-09-23 19:12

    Sorki vietoj zodzio: pievadrybiai -->pievagrybiai, o vietoj zodzio JAI --> bus KAI. Ziopliuke as ;)


  • DarkSecret 2010-09-23 19:11

    As irgi kazka panasaus gaminu: pievadrybiai arba voveraites (pakepinti grybai), petratrazoles ir tark. suris. Sveciams labai, labai patinka. Jai turesiu laiko isbandysiu ir Jusu receptuka, skonis turetu buti puikus ;)


  • Irena 2010-09-23 13:56

    labai skanu :-)


Daugiau receptų