Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sluoksniuota mišrainė "Marselis"
AUTORIUS:
Audronė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai kiaušinių (kietai virti)
4 vienetai kiaušinių (putpėliu, virti)
200 gramų vištiena (virta)
1 galva svogūnų
200 gramų sūris (fermentinis)
1 skiltelė česnakų
1 stiklinė slyvų (džiovintos, be kauliuko)
0.5 stiklinės graikinių riešutų
300 gramų morkų
500 mililitrų majonezo
15 vienetų gvazdikėlių (arba pipirų grūdeliai)
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Džiovintas slyvas užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 10 min,vandenį nupilti,slyvas nusausinti,supjaustyti juostelėmis.
2.
Virtą vištieną susmulkinti, apkepinti su smulkintu svogūnu,pagardinti druska ir pipirais.
3.
Sūrį sutarkuoti burokine tarka, įspausti skiltelę česnako, sumaišyti su 1-2 valg.šaukštais majonezo.
4.
Morkas sutarkuoti burokine tarka, pakepinti trumpai ant aliejaus,pagardinti druska
5.
5 kietai virtus kiaušinius nulupti, supjaustyti, atskirti baltymus nuo trynių,susmulkinti atskirai
6.
Graikiškus riešutus pasmulkinti, apkepinti sausoje keptuvėje.
7.
Ant pasirinktos lėkštės sluoksniuoti mišrainę
8.
Sluoksniavimas:
1. Sluoksnis išmirkytos ir supjaustytos juostelėmis džiovintos slyvos, majonezas
2. Smulkinta vištiena , majonezas.43)tarkuotos pakepintos morkos su pakepintais graikiškais riešutais, majonezas.
3. Sūris.
4. Smulkinti kiaušinių baltymai.
5. iską aptepti majonezu ir apiberti smulkintais kiaušinių tryniais
9.
Papuošimui. Iš 1 virto vištos kiaušinio ir 4 virtų putpelių kiaušinių padaryti pelytes-ausytes ir uodegėles išpjaustyti iš sūrio, akytes ir nosytes padaryti iš gvazdikėlių arba pipirų grūdelių.

Papuošti turimais žalumynais. Skanaus !

Sluoksniuota mišrainė "Marselis"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Džiovintas slyvas užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 10 min,vandenį nupilti,slyvas nusausinti,supjaustyti juostelėmis.

  2. Virtą vištieną susmulkinti, apkepinti su smulkintu svogūnu,pagardinti druska ir pipirais.

  3. Sūrį sutarkuoti burokine tarka, įspausti skiltelę česnako, sumaišyti su 1-2 valg.šaukštais majonezo.

  4. Morkas sutarkuoti burokine tarka, pakepinti trumpai ant aliejaus,pagardinti druska

  5. 5 kietai virtus kiaušinius nulupti, supjaustyti, atskirti baltymus nuo trynių,susmulkinti atskirai

  6. Graikiškus riešutus pasmulkinti, apkepinti sausoje keptuvėje.

  7. Ant pasirinktos lėkštės sluoksniuoti mišrainę

  8. Sluoksniavimas:
    1. Sluoksnis išmirkytos ir supjaustytos juostelėmis džiovintos slyvos, majonezas
    2. Smulkinta vištiena , majonezas.43)tarkuotos pakepintos morkos su pakepintais graikiškais riešutais, majonezas.
    3. Sūris.
    4. Smulkinti kiaušinių baltymai.
    5. iską aptepti majonezu ir apiberti smulkintais kiaušinių tryniais

  9. Papuošimui. Iš 1 virto vištos kiaušinio ir 4 virtų putpelių kiaušinių padaryti pelytes-ausytes ir uodegėles išpjaustyti iš sūrio, akytes ir nosytes padaryti iš gvazdikėlių arba pipirų grūdelių.

    Papuošti turimais žalumynais. Skanaus !

Receptą atsiuntė Audronė

Komentarai


Daugiau receptų