Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sluoksniuotas bulvių pyragas
AUTORIUS:
Giedrius
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
500 gramų bulvių (virtos)
250 gramų kiaulės faršo
100 gramų pievagrybių
100 gramų sviesto
70 gramų svogūnų
2 vienetai kiaušinių (kietai virti)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų svogūnų (laiškai)
30 gramų sūris (tarkuotas)
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių
šiek tiek žalumynų
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pievagrybius ir svogūno galvutę smulkiai sukapoti ir pakepinti įkaitusiame aliejuje. Kiaulienos faršą pabarstyti druska bei pipirais (ar kitais prieskoniais) ir sausai apkepinti ant silpnos ugnies.
2.
Virtus kiaušinius bei svogūnų laiškus susmulkinti ir užpilti tirpintu sviestu (~30g).
3.
Virtas bulves sutrinti į košę (arba sumalti mėsmale). Įmušti kiaušinį, suberti miltus bei gerai išmaišyti. Į tešlą supilti tirpintą sviestą (~70g) ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Jei tešla gavosi per skysta, galima įberti dar truputį miltų.
4.
Kepimo indą ištepti likusiu sviestu (~20g) bei sudėti 3/5 bulvių tešlos. Tešlą tolygiai paskirstyti ant indo dugno bei sienelių. Sudėti įdarą: apačioje faršą, po to kiaušinius su svogūnų laiškais, galiausiai pakepintus pievagrybius. Viršų tolygiai uždengti likusia (2/5) bulvių tešla ir pabarstyti prieskoniais.
5.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 C apie 30 min. Likus apie 5 minutėm iki kepimo pabaigos apiberti tarkuotu sūriu.

Sluoksniuotas bulvių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Pievagrybius ir svogūno galvutę smulkiai sukapoti ir pakepinti įkaitusiame aliejuje. Kiaulienos faršą pabarstyti druska bei pipirais (ar kitais prieskoniais) ir sausai apkepinti ant silpnos ugnies.

  2. Virtus kiaušinius bei svogūnų laiškus susmulkinti ir užpilti tirpintu sviestu (~30g).

  3. Virtas bulves sutrinti į košę (arba sumalti mėsmale). Įmušti kiaušinį, suberti miltus bei gerai išmaišyti. Į tešlą supilti tirpintą sviestą (~70g) ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Jei tešla gavosi per skysta, galima įberti dar truputį miltų.

  4. Kepimo indą ištepti likusiu sviestu (~20g) bei sudėti 3/5 bulvių tešlos. Tešlą tolygiai paskirstyti ant indo dugno bei sienelių. Sudėti įdarą: apačioje faršą, po to kiaušinius su svogūnų laiškais, galiausiai pakepintus pievagrybius. Viršų tolygiai uždengti likusia (2/5) bulvių tešla ir pabarstyti prieskoniais.

  5. Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 C apie 30 min. Likus apie 5 minutėm iki kepimo pabaigos apiberti tarkuotu sūriu.

Receptą atsiuntė Giedrius

Komentarai (12)


  • agne 2011-01-15 11:58

    labai skanu,negalim atsivalyt su seimyna :super:


  • Dovile 2010-10-18 15:35

    Labai, super skanu :super:


  • Rūta 2010-10-11 18:45

    Labai skanu! :super:


  • nataly 2010-02-21 19:59

    saunuolis Giedriau!!! aciu!! :super: :super: :super:


  • Audinga 2010-01-26 08:29

    Is kart norisi paragauti :-) :super2:


  • saulyte 2009-12-08 02:22

    Na ir skaniai atrodo :-D


  • Silvija 2009-12-07 22:37

    Neturejau pievagrybiu, vietoje ju dejau sudytame vandenyje apvirtus spinatus. Buvo labai skanu!


  • renata 2009-10-19 22:47

    %-) :parselis: net seile istyso nuotrauka pamacius ryt gaminsiu :super:


  • as 2009-10-19 15:33

    Turetu buti skanu :)


  • L.J. 2009-10-16 21:13

    :super: :super: :super:


Daugiau receptų