Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Slyvų pyragas su ledais
AUTORIUS:
Gražina Žlibinienė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų slyvų
75 gramai cukraus
3 valgomieji šaukštai sviesto
4 kiaušinių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės (ekstraktas)
120 mililitrų pieno
40 mililitrų grietinėlės
1 stiklinė kvietinių miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek cukraus pudros
šiek tiek ledų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Slyvas padalinti į keturias dalis, sudėti į dubenį ir užpilti 40 gramų cukraus. Išmaišyti ir palikti.
2.
Išplakti kiaušinius, į juos supilti vanilės ekstraktą, grietinėlę bei pieną ir gerai išmaišyti. Atskirame dubenyje sumaišyti sausus produktus - miltus, likusį cukrų ir druską. Suberti juos į kiaušinių-pieno masę ir įpilti išlydytą svietą. Viską gerai sumaišyti.
3.
Pirmiausia į kepimo formą suberti slyvas ir jas tolygiai paskirstyti. Tada supilti tešlą ir kepti 30-45 minutes, kol pyragas gražiai pagels. Patiekti užbarsčius cukraus pudros ir uždėjus šaukštą ledų.
Skanaus.

Slyvų pyragas su ledais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Slyvas padalinti į keturias dalis, sudėti į dubenį ir užpilti 40 gramų cukraus. Išmaišyti ir palikti.

  2. Išplakti kiaušinius, į juos supilti vanilės ekstraktą, grietinėlę bei pieną ir gerai išmaišyti. Atskirame dubenyje sumaišyti sausus produktus - miltus, likusį cukrų ir druską. Suberti juos į kiaušinių-pieno masę ir įpilti išlydytą svietą. Viską gerai sumaišyti.

  3. Pirmiausia į kepimo formą suberti slyvas ir jas tolygiai paskirstyti. Tada supilti tešlą ir kepti 30-45 minutes, kol pyragas gražiai pagels. Patiekti užbarsčius cukraus pudros ir uždėjus šaukštą ledų.
    Skanaus.

Receptą atsiuntė Gražina Žlibinienė

Komentarai


Daugiau receptų