Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Slyvų uogienė žiemai
AUTORIUS:
Roberta
INGREDIENTAI:
4 kilogramai cukraus
10 litrų slyvų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Uogas nuplauti, užkaisti puode su trupučiu vandens, kad vos apvirtų, ir eitų jas iškaulyti. Naudojau kronkledų rūšies slyvas, jos netinkama kompotui, nes susileidžia, tad labai tinka uogienei. Tad nukauliname, semiame į kiaurasamtį. Nukaulintas vėl užkaičiame su cukrumi ir verdame apie 3,5 val. Tada pilame po trečdalį stiklainio, kad apšiltų, tada užpildome visą, dedame krepšelį (arba ne) ir užsukame.
Beje, kaip minėjau kompotui netinka ši rūšis. Užtat labai tinka vengriškosios slyvos, kurios kompotui gaminamos su kauliukais, o vadinami bliūmai – iškaulinami.

Slyvų uogienė žiemai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Uogas nuplauti, užkaisti puode su trupučiu vandens, kad vos apvirtų, ir eitų jas iškaulyti. Naudojau kronkledų rūšies slyvas, jos netinkama kompotui, nes susileidžia, tad labai tinka uogienei. Tad nukauliname, semiame į kiaurasamtį. Nukaulintas vėl užkaičiame su cukrumi ir verdame apie 3,5 val. Tada pilame po trečdalį stiklainio, kad apšiltų, tada užpildome visą, dedame krepšelį (arba ne) ir užsukame.
Beje, kaip minėjau kompotui netinka ši rūšis. Užtat labai tinka vengriškosios slyvos, kurios kompotui gaminamos su kauliukais, o vadinami bliūmai – iškaulinami.

Receptą atsiuntė Roberta

Komentarai (4)


  • ramunu slyvine 2015-08-25 17:02

    puse val per akis


  • (anonimas) 2011-09-14 15:53

    virti 3,5 valandos ???????????????????????? mėsos tiek neverdu :) tai kas iš tų slyvų lieka? :)


  • AS 2010-10-04 15:02

    As tai paverdu tik pusvalandi. Ir gerai buna :) :super:


  • (anonimas) 2010-09-26 13:30

    kam tiek ilgai virti?Kas is ju ten belieka?


Daugiau receptų