Pirmiausia pasūdytame vandenyje išviriau sojų paplotėlius ir išvirusius gabalėlius nuspaudžiau rankose, kad išbėgtų vanduo.
Plastmasiniame inde sumaišiau visus nurodytus ingredientus (išskyrus soją).
Soją susmulkinau norimo dydžio gabaliukais.
Paruoštus sojų gabaliukus apipyliau marinatu, uždengiau ir padėjau nakčiai į šaldytuvą, kad gerai išsimarinuotų.
Kitą dieną suvėriau soją ant iešmų ir dažnai vartant kepiau virš žarijų, kol gražiai apskrudo.
Kad šašlykai nesudegtų laikas nuo laiko galima juos pašlakstyti alumi.
Tikrai verta išmėginti!
Skanaus!

Sojos šašlykai
INGREDIENTAI:
5 | česnakų |
2 valgomieji šaukštai | imbierų (milteliai) |
šiek tiek | juodųjų pipirų (malti) |
3 valgomieji šaukštai | medaus |
300 gramų | sojos (paplotėliai) |
3 vienetai | svogūnų |
5 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
6 valgomieji šaukštai | baltojo vyno (sausas) |
4 valgomieji šaukštai | sojos padažo |
šiek tiek | druskos |
šiek tiek | raudonėlių |
3 valgomieji šaukštai | garstyčių padažo |
40 mililitrų | sulčių (laimo, šviežiai spaustos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sojos šašlykai
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Česnakai, 5
- Imbieras, milteliai, 2 valgomieji šaukštai
- Juodieji pipirai, malti
- Medus, 3 valgomieji šaukštai
- Soja, paplotėliai, 300 gramų
- Svogūnai, 3 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Baltas vynas, sausas, 6 valgomieji šaukštai
- Sojos padažas, 4 valgomieji šaukštai
- Druska
- Raudonėliai
- Garstyčių padažas, 3 valgomieji šaukštai
- Sultys, laimo, šviežiai spaustos, 40 mililitrų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Pirmiausia pasūdytame vandenyje išviriau sojų paplotėlius ir išvirusius gabalėlius nuspaudžiau rankose, kad išbėgtų vanduo.
Plastmasiniame inde sumaišiau visus nurodytus ingredientus (išskyrus soją).
Soją susmulkinau norimo dydžio gabaliukais.
Paruoštus sojų gabaliukus apipyliau marinatu, uždengiau ir padėjau nakčiai į šaldytuvą, kad gerai išsimarinuotų.
Kitą dieną suvėriau soją ant iešmų ir dažnai vartant kepiau virš žarijų, kol gražiai apskrudo.
Kad šašlykai nesudegtų laikas nuo laiko galima juos pašlakstyti alumi.
Tikrai verta išmėginti!
Skanaus!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai