Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladainis
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
500 gramų cukraus
3 valgomieji šaukštai kakavos (tamsi, milteliai)
5 vienetai kiaušinių
180 gramų kvietinių miltų
300 gramų juodojo šokolado
100 gramų pieniško šokolado (su riešutais)
šiek tiek druskos
250 gramų sviesto
2 saujos riešutų (įvairūs)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Sviestą su šokoladu dedame į dubenį ir ištirpiname ant garų (verdančiame puode, kad garai kaitintų dubenį).

2. Į kitą puodą sudedame kiaušinius, cukrų ir 2 min. paplakame (iki baltų putų plakti nereikia, tik truputį, kad lengvos putų garbanėlės užsimestų).

3. Kakavą sumaišome su miltais. Galima miltus persijoti (jei už nugaros nestovi tinginys).

4. Sukapojame, stambiai supjaustome riešutus.

5. Truputį atvėsusią šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, sumaišome.

6. Sudedame miltus, sumaišome. Supilame smulkintus riešutus.

7. Išmaišytą masę pilame į kepimo indą/skardą, išklotą kepimo popieriumi.

8. Kas keli cm įspaudžiame po pieniško šokolado plytelę taip, kad kiekvienas pyrago gabaliukas turėtų savo šokolado gabaliuką viduje.

9. Kepame 180˚C orkaitėje ne ilgiau 30 minučių. Atvėsusį pyragą galima pjaustyti.

Šokoladainis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Sviestą su šokoladu dedame į dubenį ir ištirpiname ant garų (verdančiame puode, kad garai kaitintų dubenį).

2. Į kitą puodą sudedame kiaušinius, cukrų ir 2 min. paplakame (iki baltų putų plakti nereikia, tik truputį, kad lengvos putų garbanėlės užsimestų).

3. Kakavą sumaišome su miltais. Galima miltus persijoti (jei už nugaros nestovi tinginys).

4. Sukapojame, stambiai supjaustome riešutus.

5. Truputį atvėsusią šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, sumaišome.

6. Sudedame miltus, sumaišome. Supilame smulkintus riešutus.

7. Išmaišytą masę pilame į kepimo indą/skardą, išklotą kepimo popieriumi.

8. Kas keli cm įspaudžiame po pieniško šokolado plytelę taip, kad kiekvienas pyrago gabaliukas turėtų savo šokolado gabaliuką viduje.

9. Kepame 180˚C orkaitėje ne ilgiau 30 minučių. Atvėsusį pyragą galima pjaustyti.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai (2)


  • rasa 2015-01-15 22:43

    Labai skanus..kalorijų bomba


  • ieva 2014-01-19 16:12

    labai skanus
    :-D :bloga: :-p


Daugiau receptų