Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladas su zefyrais
AUTORIUS:
Ugnė
INGREDIENTAI:
2 stiklinės cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės
1 stiklinė grietinėlės
360 gramų juodojo šokolado
1 arbatinis šaukštelis druskos
6 valgomieji šaukštai sviesto
šiek tiek pabarstukų
3.5 stiklinės zefyrų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sudėti į puodą cukrų, druską, sviestą, grietinėlę ir zefyrus.
Virti apie 5 min. virš vidutinės ugnies, kol zefyrai ir sviestas pradeda tirpti.
Kai zefyrai ištirpsta, pavirti mišinį dar apie 5 min., kol jis pradės ruduoti ir kunkuliuoti.
Nukelti nuo ugnies ir sudėti šokoladą bei vanilę.
Maišyti, kol šokoladas ištirpsta ir supilti į sviestiniu popieriumi išklotą formą.
Apibarstyti pabarstukais ir palikti bent 3 val. kambario temperatūroje, kad masė sustingtų.
Patiekti supjausčius gabaliukais.
Skanaus.

Šokoladas su zefyrais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sudėti į puodą cukrų, druską, sviestą, grietinėlę ir zefyrus.
Virti apie 5 min. virš vidutinės ugnies, kol zefyrai ir sviestas pradeda tirpti.
Kai zefyrai ištirpsta, pavirti mišinį dar apie 5 min., kol jis pradės ruduoti ir kunkuliuoti.
Nukelti nuo ugnies ir sudėti šokoladą bei vanilę.
Maišyti, kol šokoladas ištirpsta ir supilti į sviestiniu popieriumi išklotą formą.
Apibarstyti pabarstukais ir palikti bent 3 val. kambario temperatūroje, kad masė sustingtų.
Patiekti supjausčius gabaliukais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Ugnė

Komentarai (1)


  • Eva 2012-01-14 11:02

    Ziauriai skanu !


Daugiau receptų