Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladiniai kavos keksiukai su maskarponės kremu
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
100 gramų razinų
50 mililitrų brendžio
120 gramų sviesto
100 gramų juodojo šokolado
1 valgomasis šaukštas tirpios kavos
100 mililitrų pieno
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
30 gramų kakavos
170 gramų kvietinių miltų
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
150 gramų kondensuoto pieno
1 arbatinis šaukštelis tirpios kavos
1 valgomasis šaukštas vandens
1 valgomasis šaukštas brendžio
Kremui:
200 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 190°C temp.
Iš anksto razinas užsimerkti su brendžiu . Paskui nuvarvinti.
2.
Šokoladą, sviestą, pusę cukraus sudėti į nedidelį puodelį ir kaitinti vis pamaišant, kad ,pamažu, ištirptų ir pasidarytų vientisa masė. Tada po truputį supilti pieną ir sudėti tirpią kavą, pašildyti, kad viskas būtų karšta, bet užvirti nebūtina.
3.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kakava ir kepimo milteliais. Kiaušinius šiek tiek paplakti su likusiu cukrumi. Šiltą pieno ir šokolado mišinį pilti ant miltų ir išmaišyti. Tada supilti kiaušinius ir išmaišyti, suberti brendyje išmirkusias razinas ir vėl išmaišyti - bus vientisa vidutinio tirštumo tešla. Pilti ją į kepimo formeles ir kepti apie 20 - 25 min., kol iškils ir sutvirtės.
4.
Kremui. Šaukštelį tirpios kavos ištirpinti šaukšte karšto vandens, šliūkštelėti šaukštą ar du brendžio ir išmaišyti.
Maskarponės sūrį sudėti į dubenį ir pradėti plakti, kad jis truputį suminkštėtų, tada sudėti karamelizuotą sutirštintą pieną, supilti kavos ir brendžio mišinį.
5.
Išplakti, kad masė taptų vientisa. Kremo užtepti ant keksiuskų ar išspausti iš konditerinio maišelio.

Skanaus!

Šokoladiniai kavos keksiukai su maskarponės kremu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Kremui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinti iki 190°C temp.
    Iš anksto razinas užsimerkti su brendžiu . Paskui nuvarvinti.

  2. Šokoladą, sviestą, pusę cukraus sudėti į nedidelį puodelį ir kaitinti vis pamaišant, kad ,pamažu, ištirptų ir pasidarytų vientisa masė. Tada po truputį supilti pieną ir sudėti tirpią kavą, pašildyti, kad viskas būtų karšta, bet užvirti nebūtina.

  3. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kakava ir kepimo milteliais. Kiaušinius šiek tiek paplakti su likusiu cukrumi. Šiltą pieno ir šokolado mišinį pilti ant miltų ir išmaišyti. Tada supilti kiaušinius ir išmaišyti, suberti brendyje išmirkusias razinas ir vėl išmaišyti - bus vientisa vidutinio tirštumo tešla. Pilti ją į kepimo formeles ir kepti apie 20 - 25 min., kol iškils ir sutvirtės.

  4. Kremui. Šaukštelį tirpios kavos ištirpinti šaukšte karšto vandens, šliūkštelėti šaukštą ar du brendžio ir išmaišyti.
    Maskarponės sūrį sudėti į dubenį ir pradėti plakti, kad jis truputį suminkštėtų, tada sudėti karamelizuotą sutirštintą pieną, supilti kavos ir brendžio mišinį.

  5. Išplakti, kad masė taptų vientisa. Kremo užtepti ant keksiuskų ar išspausti iš konditerinio maišelio.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų