Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladiniai pyragaičiai su uogų padažu
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 gramų šokoladas (juodas)
4 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto
50 gramų kvietinių miltų
50 gramų lazdyno reišutų
200 gramų uogų ( šviežios ar atšaldytos (braškių, aviečių, mėlynių))
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
150 gramų cukraus (rudas)
šiek tiek mėtų (švieži lapeliai)
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą su šokoladu, nuolat maišant, išlydyti nedideliame puode, ant silpnos ugnies. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
2.
Kiaušinius ir rudą cukrų išplakti (kelias minutes). Tada supilti šokolado ir sviesto mišinį, miltus, žiupsnelį druskos ir viską suplakti iki

vientisos masės ir įmaišyti riešutus.
3.
Keksiukų formeles patepti sviestu ir pabarstyti trupučiu miltų (jeigu kepimo formelės silikoninės - sviestu tepti nereikia). Šokolado masę sudėti į formeles, kad užimtų 2/3 formelių. Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
4.
Uogas sutrinti trintuvu su 2 valg.šaukštais cukraus ir pertrinti masę per smulkų sietelį.

Pyragėlius galima patiekti tiek karštus, tiek šaltus. Apibarstyti miltiniu cukrumi bei papuošti mėtos lapeliais.

Skanaus!

Šokoladiniai pyragaičiai su uogų padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą su šokoladu, nuolat maišant, išlydyti nedideliame puode, ant silpnos ugnies. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.

  2. Kiaušinius ir rudą cukrų išplakti (kelias minutes). Tada supilti šokolado ir sviesto mišinį, miltus, žiupsnelį druskos ir viską suplakti iki

    vientisos masės ir įmaišyti riešutus.

  3. Keksiukų formeles patepti sviestu ir pabarstyti trupučiu miltų (jeigu kepimo formelės silikoninės - sviestu tepti nereikia). Šokolado masę sudėti į formeles, kad užimtų 2/3 formelių. Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

  4. Uogas sutrinti trintuvu su 2 valg.šaukštais cukraus ir pertrinti masę per smulkų sietelį.

    Pyragėlius galima patiekti tiek karštus, tiek šaltus. Apibarstyti miltiniu cukrumi bei papuošti mėtos lapeliais.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop

Komentarai


Daugiau receptų