Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladinis bananinis keksas
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
360 gramų bananų
250 mililitrų jogurto
200 gramų miltai
55 gramai kakavos
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
200 gramų sviesto
200 gramų rudojo cukraus
3 vienetai kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bananus kartu su jogurtu susmulkinkite, suplakite elektriniu smulkintuvu.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
2.
Sviestą suplakite kartu su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą masę labai gerai išplakdami.
3.
Į kiaušinių masę suberkite pusę miltų ir kakavos mišinio. Greitai, bet gerai išmaišykite.
4.
Supilti jogurto ir bananų masę, išmaišykite.
Galiausiai suberkite likusius miltus ir kakavą.
5.
Maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų.
Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą.
6.
Išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes.
Po 45 minučių vis patikrinkite su mediniu pagaliuku ar neiškepė, nes šokoladinius kepinius svarbu neperkepti, kitaip jie išsausės.
Skanaus!

Šokoladinis bananinis keksas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Bananus kartu su jogurtu susmulkinkite, suplakite elektriniu smulkintuvu.
    Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.

  2. Sviestą suplakite kartu su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą masę labai gerai išplakdami.

  3. Į kiaušinių masę suberkite pusę miltų ir kakavos mišinio. Greitai, bet gerai išmaišykite.

  4. Supilti jogurto ir bananų masę, išmaišykite.
    Galiausiai suberkite likusius miltus ir kakavą.

  5. Maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų.
    Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą.

  6. Išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes.
    Po 45 minučių vis patikrinkite su mediniu pagaliuku ar neiškepė, nes šokoladinius kepinius svarbu neperkepti, kitaip jie išsausės.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (1)


  • Sabina 2017-01-11 15:42

    "sviesta isplakite su cukrumi" - istirpinta sviesta?


Daugiau receptų